Като големи фенове на анимационните филми на Disney, ни стана интересно да узнаем на кои знаменитости от реалния живот са базирани някои от най-обичаните ни герои. От техните гласове и външен вид до израженията на лицето и маниерите им, нека видим девет Disney персонажа, вдъхновени от истински знаменитости.

Аладин от "Аладин и вълшебната лампа"

При създаването на анимационния принц Аладин, аниматорите зад едноименния филм на Disney искат да създадат красив и уверен мъж, така че те базират героя си на един от сърцеразбивачите на Холивуд от началото на 90-те години.

Снимка 575854

Източник: GettyImages

Персонажът Аладин първоначално се прави по образ Майкъл Дж. Фокс от "Завръщане в бъдещето", но аниматорите смятат, че героят е "прекалено сладък" и затова търсят по-уверен и по-силен източник на вдъхновение, който намират в актьора Том Круз.

Джинът от "Аладин и вълшебната лампа"

Що се отнася до Джина с феноменални сили от "Аладин", който е един от най-запомнящите се герои на Disney, ролята му е написана с мисъл за конкретна комична знаменитост - Робин Уилямс.

Снимка 494547

Източник: GettyImages

Режисьорите Рон Клементс и Джон Мъскър се надяват Уилямс да придаде комичния гений и гласа си на персонажа, което той и прави. Много от репликите на Джина идват директно от шегите на Уилямс в звукозаписното студио.

Ариел от "Малката русалка"

Принцеса Ариел в анимационния филм на Disney от 1989 г. "Малката русалка" е красива, своенравна тийнейджърка, създадена по образа на актриса, която се появава в хитовото телевизионно шоу от 80-те "Кой е шефът?".

Снимка 606393

Източник: GettyImages

Ариел е базирана на снимки от младините на Алиса Милано, която играе Саманта Мичели, телевизионната дъщеря на Тони Данза в "Кой е шефът?". Милано открива, че тя е вдъхновението за външния вид на анимационната героиня, когато е помолена да бъде домакин на представянето на анимацията.

Лешоядите от "Книга за джунглата"

Пеещият квартет от лешояди във версията на Disney от 1967 г. на "Книга за джунглата" първоначално е базиран - както физически, така и вокално - на британската момчешка група от 60-те години, а именно The Beatles.

Снимка 325133

Източник: GettyImages

Зиги е Джон, Дизи е Джордж, Бъзи е Ринго, а Флапс е Пол. The Beatles не озвучават птиците, поради конфликт в графика и неодробрението на Ленън към идеята, но актьорите, които в крайна сметка предоставят гласовете си, имитират ливърпулския акцент на музикантите.

Покахонтас от "Покахонтас"

Героинята Покахонтас в анимационните филми на Disney "Покахонтас" и "Покахонтас II: Пътуване до новия свят" е базиранa на истинска индианска принцеса. Но вдъхновението за гласа, външния вид и маниерите на героинята идва от една индианска актриса.

Снимка 606401

Източник: GettyImages

Айрийн Бедард е известна с ролите си във филма Smoke Signals и May Stillwater, както и в телевизионното шоу Longmire.

Скар от "Цар лъв"

"Цар Лъв", базиран на Хамлет на Шекспир, но с животни, представя един от най-известните злодеи на Disney - Скар. Носителят на Оскар - актьорът Джеръми Айрънс е вдъхновението, което стои зад създаването на този изтънчен и коварен лъв. Айрънс "заема" своя глас, външен вид и изражения на лицето за създаването на един от най- емблематичните герои на Disney.

Фил от "Херкулес"

В анимационния филм на Disney от 1997 г. "Херкулес" героят на Филоктет, или Фил, е сприхав, нисък и закръглен получовек полукозел, който обучава герои, включително Херкулес. Персонажът на Фил е вдъхновен от ниското, закръглено тяло на Дани де Вито, но също и от впечатляващите изражения на лицето на актьора. Де Вито дава и гласа си на Фил.

Снимка 398696

Източник: GettyImages

Карл от "В небето"

Упоритият Карл Фредриксен в анимационния филм на Disney и Pixar от 2009 г. "В небето" поема на приключението на живота си, след като съпругата му Ели умира.

Американският актьор Ед Аснър озвучава Карл Фредриксън. Аснър има поразителна прилика с Карл с големия си нос, квадратни очила и изражението на киселяк, което предполага, че е дал на героя повече от гласа си.

Една от "Феноменалните"

Една, полуяпонската полунемска модна дизайнерка, която създава костюми за супергерои в анимационния филм на Disney от 2004 г. "Феноменалните", е наистина незабравим герой. Говори се, че Една е вдъхновена от модна икона в реалния живот. Тя има поразителна прилика с известната холивудска дизайнерка на костюми Едит Хед, що се отнася до професия, личност и дори външен вид, отбелязват от Espresso.