Популярните звездни личности обикновено са твърде отдадени на кариерата и стремежите си за успех. И често поставят професионалните задължения над личния живот. Затова може да предположим колко е трудно за тях да градят планове за семейство и особено пък за раждане, и отглеждане на деца.

Репродуктивното стареене, NMN, молекулата NAD и може ли да забавим процеса

Може ли да върнем назад репродуктивния часовник

Годни яйцеклетки на преклонна възраст

Утешителното обаче е, че живеем във времена, в които родителството може да бъде отлагано за една по-късна възраст. В помощ на това идва медицината и възможността за замразяване на яйцеклетки и дори ембриони (вече оплодените яйцеклетки).

И ако за обикновените хора това не е предпочитана опция, освен заради медицински показатели, звездите често прибягват до подобни варианти. Ако сме любопитни да разберем причината, заради която го правят, нека видим какво казват по въпроса от She knows.

Kортни Kардашиян

43-годишната риалити звезда има три деца с бившия си съпруг Скот Дисик и дори не е сигурна, че с днешна дата би искала да има още.

Снимка 611590

Източник: GettyImages

Преди някого години обаче, под влияние на сестрите си Клои и Ким, и подобно на тях, Кортни решава да замрази няколко от своите яйцеклетки. Предвид факта, че преди близо година сключи брак с Травис Баркър, може би това не е била лоша идея. Както самата звезда наскоро сподели, "сега това ѝ носи спокойствие, защото никога не се знае".

Парис Хилтън

Богатата наследница не е криела, че има 20 замразени ембриона със съпруга си Картър Реум. Двойката започна да мисли за деца още преди пандемията от Ковид-19 - когато светът беше затворен и хората бяха заети да правят хляб, Парис планираше съвсем други неща.

Снимка 611589

Източник: GettyImages

И наскоро, през януари, двойката се похвали със своя първи наследник, роден чрез сурогатна майка. Парис обаче продължава да се подлага на лечение. Наскоро тя сподели, че всичките 20 замразени ембриона са мъжки, а тя е решена някой ден да има дъщеря.

Клои Кардашиян

През 2021 г. Клои публично разкри, че е замразила яйцеклетките си веднъж и дори се е подложила на инвитро оплождане, тъй като много е искала да има още едно дете, освен дъщеря си Тру. За съжаление, от съхранените 12-14 яйцеклетки нито една не оцелява. И звездата започва процеса отново.

Снимка 611588

Източник: GettyImages

В крайна сметка, тя също прибягва до услугите на сурогатна майка и синът ѝ, чието име все още не обявено, е вече факт. Момченцето наскоро навърши седем месеца.

Барбара Буш

Дъщерята на американския президент Джордж У. Буш е замразила яйцеклетките си още преди да срещне настоящия си съпруг Крейг Койн. Тогава Барбара е била на 39 години и е била решена да бъде дори самотна майка, но задължително да има свой наследник.

Снимка 611585

Източник: GettyImages

За щастие, тя среща съпруга си през 2018 г. и вече имат едно дете.

София Вергара

Ембрионите на колумбийската актриса и модел се превърнаха дори в повод за съдебна битка през последните години. Тя ги замразява през 2013 г., още докато е заедно с приятеля си Ник Льоб, с идеята да ги използват в бъдеще за инвитро процедура.

Снимка 611591

Източник: GettyImages

Година по-късно те се разделят и вместо дете, започват съдебен процес. В крайна сметка София печели делото, а ембрионите остават все още замразени.

Селин Дион

Още преди появата на първото ѝ дете - Рене-Чарлз, през 2001 г., Селин е споделяла, че е прибегнала до възможностите на модерната медицина и е замразила свои яйцеклетки.

Снимка 611586

Източник: GettyImages

И явно всичко е било успешно, след като през 2009 г. следва втората бременност на певицата, при това с близнаци.

Рита Ора

През 2017 г. британската певица разкри в интервю, че е замразила яйцеклетки в началото на своите 20 години. Причината да го направи толкова рано е, защото смята, че човек тогава е най-здрав, което пък влияе на качеството на яйцеклетките.

Снимка 611599

Източник: GettyImages

И допълва, че с днешна дата не се тревожи толкова за бъдещето.