Известните личности също са хора. А хората често грешат. Само че, когато целият свят (или поне голяма част от него) те познава, грешките ти се превръщат в огромни гафове.

Категоричен лидер

Безспорно тази класация няма как да бъде оглавена от друг, освен от Харви Уайнстейн. Холивудският продуцент със сигурност до преди няколко месеца не е бил известен на доста хора.

Но вече всички го свързват не толкова с творчеството му, колкото с обвиненията за сексуално посегателство, които се изляха на главата му. Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Салма Хайек са само малка част от около 50-те актриси, които разкриха своите неприятни преживявания, свързани с Харви.

Снимка 330613

Източник: GettyImages

Уайнстейн бе изключен от Американската филмова академия и тепърва ще защитава правотата си в съда. Със сигурност за него 2017 г. е един истински провал и вододел в живота му, който няма как да е същият от тук нататък.

Единственото добро в цялата ситуация, но не за продуцента, е, че се даде гласност на десетки случаи на сексуално посегателство през кампанията #metoo.

Какво се крие зад #metoo

Какво се крие зад #metoo

Недоволство, свобода, зов за помощ или нещо друго

Неуместна шега

Комикът Крис Рок също успя да натрупа черни точки около скандала с Уайнстейн. В случая вината му е неуместна шега по адрес на жертвите. По думите му, те плачат, защото искат пари.

Снимка 330610

Източник: GettyImages

Неочаквана развръзка

Актьорът Кевин Спейси също успя да заформи огромен скандал около себе си. И то само с няколко думи. Той призна публично, че е хомосексуален. А след това започнаха едно след друго да валят обвинения в сексуален тормоз от страна на мъже.

Снимка 330612

Източник: GettyImages

Така актьорът успя за отрицателно време да промени мнението на мнозина за себе си в отрицателна посока. Изхвърча и от филма "All The Money In The World" и сериала "Къща от карти". Дано 2018 г. му тръгне по-добре, отколкото 2017 г. приключи.

Другата страна на монетата

Миловидната изпълнителка Тейлър Суифт показа, че шоубизнесът е направил и нея акула. С появата на новия й албум през 2017 г. тя скандализира със заплахите за съдебни дела, които отправи към журналисти, осмелили се да напишат не особено мили рецензии.

Снимка 330614

Източник: GettyImages

Непростимо

Моделът Кендъл Дженър преживя сериозен професионален удар заради реклама на "Pepsi". Видеото с нейно участие бе свалено от екран след вълна от критики.

Те са свързани с твърдението, че рекламата омаловажава протестите срещу полицейското насилие, пише Meaww.