Японците са известни с традициите, в които вярват и спазват. Но понякога и на тях явно се налага да бъдат в крак с времето, за да се съхранят.

Принцеса Мако, Кей Комуро, сватбата на японската прицеса и обезщетението, от което ще се откаже

Принцесата, която ще се откаже от 1 милион долара

Това не се среща често

Точно това са усетили от японското  императорско семейство. Това е и причината да имат вече профил в Instagram.

Профилът се казва The Imperial Household Agency, като същото име носи и агенцията, която отговаря за всички дела на императорското семейство, пише Time.

Началото е ударно, защото още със самото създаване на профила в него са били публикувани над 20 снимки и видеа. Съвсем първият пост в профила е поредица от снимки на император Нарухито, императрица Масако и тяхната 22-годишна дъщеря принцеса Аико от посрещането на Нова година.

Като цяло всички постове са от събития, на които японското императорско семейство е присъствало през последните три месеца. А причината за създаването на профила е много логична.

От агенцията казват, че по този начин искат обществеността по-добре да разбере официалните ангажименти на  императорското семейство. А Instagram е изборът им за платформа, защото тя е много популярна сред младите хора.

Първите отзиви на младите японци са, че това е добър ход от страна на императора и семейството му, защото по-този начин ще бъдат по-близо до хората. Но от друга страна, има и такива, които се учудват, че се сдобиват с профил в социалната мрежа чак сега.

Мако, Кей Комуро и новата работа на японската принцеса в Музея на изкуствата “Метрополитън”

Какво работи Мако - японската принцеса, която се отказа от кралската титла

И каква заплата получава

Към момента  императорското семейство не следва нито един профил в Instagram, но за два дни вече има над 500 000 последователи.