С автобиографията си "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо" (Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing) Матю Пери реши да разкаже за трудните моменти, през които е преминал.

Матю Пери, Киану Рийвс, Friends, Lovers and the Big Terrible Thing и извинението заради цитати от мемоарната книга на актьора от “Приятели”

Извинението на Матю Пери

Когато трябва да си мериш думите

Зависимости, падения, приятелства и големи загуби - всичко това е част от житейската история на актьора. Но се оказва, че в следващи издания на книгата си Пери ще направи малка промяна.

На книжния фестивал LA Times Festival of Books актьорът от "Приятели" заяви, че се чувства зле от това, което е написал по адрес на Киану Рийвс, и ще го премахне. Става дума за откъс, в който говори за отношенията си с покойния Ривър Финикс.

"Защо оригиналните мислители като Ривър Финикс и Хийт Леджър умират, но Киану Рийвс все още ходи сред нас", се пита Пери в книгата си. Почти веднага последва вълна от неодобрение към актьора заради думите му към Рийвс.

Той се извини, разбира се, като каза, че няма нищо против колегата си, а просто е използвал произволно име. Сега обаче е решил да вземе и малко по-сериозни мерки, премахвайки тази препратка към Рийвс в бъдещите издания на "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо", пише CNN.