Актьорският състав на "Приятели" не се събра, за да почете Матю Пери на сцената на наградите Еми. А това естествено събуди много въпроси у феновете на сериала, които смятаха за редно бившите му колеги да кажат няколко думи за живота му. Актьорът, който играеше Чандлър Бинг в ситкома от 1994 до 2004 г., беше намерен мъртъв през октомври миналата година на 54-годишна възраст. Тази седмица той беше почетен по време на наградите Еми, като много фенове казаха, че споменаването му ги е "разплакало".

Имал ли е Матю Пери тъмна страна, за която никой не говори

Тъмната страна на Матю Пери, за която никой не говори

Посягал ли е на жени актьорът

Въпреки че миналата година имаше съобщения, че бившите му колеги - Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Дейвид Шуимър, Мат Лебланк и Лиса Кудроу, планират да го почетат на церемонията по награждаването, това не се случи. Сега един от продуцентите на Еми обяснява защо.

Говорейки пред The Hollywood Reporter след събитието, изпълнителният продуцент Жана Рузан-Клей каза, че смъртта на Пери е "все още много прясна" за останалата част от актьорския състав. Джеси Колинс, която също е изпълнителен продуцент, признава, че докато идеята е била обсъждана "в началото", те са искали да уважават факта, че актьорите са като семейство.

Снимка 639934

Източник: Instagram / hola_mx

"Говорихме за това в началото, но мога да си представя колко е трудно от тяхна страна, защото те скърбят за някой, който им е бил много близък. Не мога да говоря от тяхно име, но всички ние трябва да уважаваме, че те бяха като едно семейство. Вероятно беше твърде рано."

В момента, в който беше отдадена почит както към Пери, така и към други звезди, починали тази година, включително Ланс Редик, Стивън "Туич" Бос, Ангъс Клауд и други, Чарли Пут и дуото The War and Treaty изпълниха "See You Again" на фона на монтаж от кадри на някои от звездите, които загубихме през 2022 и 2023 г.

Дженифър Анистън разкрива малките си тайни

Малките тайни на Дженифър Анистън

Какво сподели актрисата по време на Critics Choice Awards

Особено трогателен момент настъпи, когато музикантите преминаха към "I'll Be There for You", основната песен от "Приятели и Матю Пери се появи на екрана. След смъртта му актьорите от "Приятели" пуснаха съвместно изявление, в което казаха, че са "напълно опустошени" от загубата.

Снимка 642199

Източник: GettyImages

"Ние бяхме нещо повече от актьорски партньори. Ние сме семейство", споделиха те. "Има толкова много за казване, но точно сега ще отделим малко време, за да скърбим и да осъзнаем тази необозрима загуба." Изявлението продължава: "С времето ще кажем повече, както и когато можем. Засега нашите мисли и нашата любов са със семейството на Мати, неговите приятели и всички по света, които го обичаха."

Как два оригинални сценария на “Приятели” бяха открити в кошче и се превърнаха в ценна находка

26 години по-късно - неочакваният случай със сценария на “Приятели”

Когато боклукът за едни е съкровище за други

През кариерата си Матю Пери спечели пет номинации за Еми: два пъти за ролята си на Джо Куинси в "Западното крило", за най-добър главен актьор в комедиен сериал - за ролята на Чандлър в "Приятели" през 2002 г., и за участието си в "Триумфът" през 2006 г. През 2021 г. бе номиниран за последен път в качеството си на продуцент в "Приятели: Отново заедно".