Янита Янчева от години предизвиква възхищение в хиляди дами. Звездата й изгря от приключенското риалити "Сървайвър", а днес е фитнес модел и треньор, както и щастлива майка и влюбена жена.

За Янита фитнесът наистина е скъпо удоволствие. Но не заради финансите, които изисква, а защото поглъща голяма част от най-скъпото за всички ни - време. Но най-необходимото е мотивацията. Когато тя е на лице, резултатите няма да закъснеят.

Снимка 333708

Източник: Любомир Сергеев

Преди близо четири месеца Янита роди дъщеря си Авиа. Днес отново е в същата идеална форма, както преди бременността. Разбира се, упоритите тренировки с години си казват думата за бързото възстановяване.

Снимка 333555

Източник: Личен архив

Преди бременността тя тренира поне три пъти седмично. "Правех често високоинтензивни кардио тренировки. Редувах всяка мускулна група: гръб - рамо - ръце - крака - HITT тренировка."

Снимка 333703

Източник: Георги Казаков

В първия триместър на бременността си дава почивка, след което отново се връща в залата. "Тренировките ми се разделиха на дни: съответно, горна и долна част на тялото; правих упражнения с леки килограми и изолирах гърба и коремната област", пояснява фитнес моделът.

В деветия месец Янита дори записва видео курс с леки тренировки за бременни, които много скоро ще бъдат достъпни за всички желаещи. 

Сега, след като вече е горда майка на дъщеричка, Янита Янчева е насочила усилията си във фитнес залата върху изграждане на мускулна маса в областта на бедрата и задните части. За целта тренира тези зони два пъти седмично. А през останалите дни акцентира върху гръб, рамо и ръце.

Снимка 333701

Източник: Любомир Сергеев

Един от ежедневните й навици е да отделя по 10 минути за коремни преси. Разбира се, от съществено значение е и храненето. Интересно е, че по време на бременността тя развива непоносимост към червено месо.

Снимка 333712

Източник: Тави Кастро

А днес е един горд вегетарианец. И се чувства много по-добре и физически, и психически. Основният й съвет към всички е да избягват някои от най-вредните хранителни навици, за които често не се замисляме.

Снимка 333551

Източник: Личен архив

"Това, което много хора нямат като навик, е да пият повече вода. Хора, пийте вода! Избягвайте газираното, десерта веднага след вечеря и плодове преди да заспите. И Нутела с фъстъчено масло и хляб", уточнява Янита.

Снимка 333705

Източник: Георги Казаков

А бъдещите майки тя съветва преди всичко да използват масло за тяло по време на бременността и след това, за да поддържат еластичността на кожата си и да се предпазят от образуване на стрии. Самата тя е качила 15 килограма, от които само пет са си отишли с раждането.

Янита Янчева в супер форма три месеца след раждането

Янита Янчева в супер форма три месеца след раждането

Фитнес моделът накара много майки да й завидят

Фитнес моделът подчертава, че кърменето е полезно не само за новороденото, но и за по-бързото сваляне на килограми. "Движете се колкото се може повече след раждане. Дайте си малко тласък, след това ще почуствате удовлетворение. Стремете се да балансирате - не забравяйте, че тялото ще ви бъде благодарно, ако се погрижете за него (както се грижите за бебето си)."

Снимка 333713

Източник: Тави Кастро

За Янита фитнесът се е превърнал не просто в начин за поддържане на форма, а в начин на живот. Преди да се захване професионално с него, тя се занимава с различни спортове, но не постига така желания резултат. 

Снимка 333553

Източник: Чиори Константинос

"Човешкото тяло е с неограничени възможности, а правилните тренировки в залата са предпоставка за по-бърз успех", категорична е тя. Така покрай страстта си към фитнеса, Янита решава това да е бъде и нейна професия.

За малцина е известно, че е и магистър по право и счетоводство и е работила в адвокатска кантора. Везните обаче се накланят към сегашния й избор и заради възможността да пътува, която е свързана с ежедневието на един фитнес модел.

Снимка 333552

Източник: Чиори Константинос

Именно покрай пътуванията се запознава с голямата си любов Тави Кастро, с когото имат дъщеричка Авиа. Днес Янчева се е установила в Холандия, но е категорична, че никога няма да скъса връзката си с България.

Фитнес моделът е убедена, че българите са много амбициозни хора, които могат да постигнат своите цели и мечти. Янита обещава, че съвсем скоро ще зарадва българските си фенове с нови проекти, на които ще постави началото тази година.

В момента неин акцент е модната линия със спортни облекла BodyEngineers, която скоро ще бъде достъпна и в България. А междувременно Янчева работи усилено и върху своя сайт  за персонални съвети за тренировки и хранене.