Victoria's Secret, популярната и обичана от много жени по света марка за бельо, направи нещо доста неочаквано. Нае първия си мъжки модел.

София Хирау, Victoria's Secret и първият модел на марката за бельо със синдром на Даун

Victoria's Secret разбива клишето на собствения си модел за красота

София Хирау - първият модел на марката за бельо със синдром на Даун

Честта се падна на Дарън Барнет, 30-годишен актьор, популярен най-вече с участието си в продукцията на Netflix - Never Have I Ever.

Актьорът се присъедини към известната компания като част от gender-free колекцията Pink, която включва шорти, тениски и аксесоари.

Барнет е очевидно удачен избор за позицията, защото е "модел за подражание от много тийнейджъри и млади хора" - според думите на мениджърите на Victoria's Secret. "Искаме да бъдем актуални с новите тенденции и да разширяваме кръга на нашите клиенти - без значение половата идентичност. И това е част от нашето желание да се развиваме като модна марка", допълват те.

Барнет, който освен че участва в Never Have I Ever, партнира и на Нина Добрев в коледната комедия Love Hard, сам сподели в своя Instagram новината с милионите си последователи, пише Тoday.

"Развълнуван съм, че съм част от всичко това - да помогна за развитието на т.нар. колекция без пол", написа той, докато носеше едно от облеклата на Pink.

Victoria's Secret, метавселената и новината, че марката е запазила името си там

Завръщат ли се ревютата на Victoria's Secret

Или "ангелите" са забравени завинаги?

Victoria's Secret претърпя мащабно ребрандиране в последно време. Те се отказаха от своите емблематични модели - така наречените ангелите на Victoria's Secret - още през 2021 г. и ги замениха с VS Collective, която се състои от група вдъхновяващи жени с различни, индивидуални визии и кариери.