Понякога нямаме логично обяснение защо точно тези двамата влюбени ни зареждат с толкова позитивна енергия и вяра в магията на любовта. Но един по-задълбочен поглед на връзката им дава отговор как Джордж и Амал Клуни се превърнаха в любимци на всички.

Световноизвестен актьор, холивудска звезда, доктор Рос от "Спешно отделение", днес 56-годишният актьор ни е по-симпатичен от всякога. И това се дължи до голяма степен на харизматичната жена до него. 

Снимка 361291

Източник: GettyImages

След неуспешен четиригодишен брак в началото на 90-те и солиден брой мимолетни авантюри, днес Джордж Клуни е щастливо женен за Амал - адвокат по човешки права от ливанско-британски произход, която се чувства еднакво добре както в съдебната зала, така и на червения килим.

Но любовта между двамата, които сякаш са създадени един за друг, не пламва от пръв поглед. Необходими са пет години и десетки, а може би и стотици имейли, докато се роди светската двойка. Когато това се случва, Амал е на 35 години, загубила надежда, че някога е бъде щастливо омъжена съпруга и майка.

Снимка 361301

Източник: GettyImages

Но Клуни успява да върне надеждата й. И днес тя не спира да повтаря, че неговата усмивка я кара да се разтопява. А Джордж обяви на всеослушание, че не може да бъде по-горд от факта, че е неин съпруг, пише Daily Mail.

Но преди бракът им да е факт, идва предложението. Актьорът взима решението за него, след като вижда как искрено Амал се радва на своите любими животни - жирафите. Именно едно пътуване до Кения през февруари 2014 г. става повратна точка в отношенията им.

Снимка 361292

Източник: GettyImages

А първото "Да" идва след известно забавяне. Джордж пада на колене и с пръстен в ръка. И то не какъв да е, а за милион и половина лева! Въпреки това, му се налага да чака повече от 20 минути Амал да се съвземе от изненадата и да отговори положително. Случката се развива след романтична вечеря, която е негово дело. След това Клуни едва се изправя на крака от изтощение.

Сватбата идва през септември 2014 г. във Венеция. Тогава гостите получават гравирани с инициалите "A&G" музикални плеъри. А тези две букви са навсякъде в царството на звездното семейство. Върху халатите им, върху салфетките, дори върху кутиите за шапки на Амал.

В английския им дом дори има скулптура, която изобразява техните две букви. Освен към детайлите, Амал има повече от изразено внимание към модата. Може някои от тоалетите й да не се приемат добре от широката общественост, но най-важното за нея е, че нейният мъж е най-големият й фен.

Снимка 361299

Източник: GettyImages

Клуни неведнъж е споделял, че обожава стила на съпругата си - леко ексцентричен, но бавен, с усет към модата. За него е удоволствие да я гледа. Освен да бъдат в центъра на вниманието на червения килим, звездното семейство обича да се забавлява истински в приятелска компания.

Независимо кой от четирите имота изберат за дестинация за поредното парти, Джордж и Амал не пропускат да си правят паметни снимки, и то в две копия. Едно за тяхната "стена на срама", а друга - за главните действащи лица.

Амал Клуни с първа корица на Vogue

Амал Клуни с първа корица на Vogue

Какво сподели за любовта си с Джордж Клуни

Но надали ще успеем да видим тези кадри. За сметка на това, имаме стотици снимкови доказателства колко са влюбени двамата и как съдбата наистина си знае работата.