През последните няколко дни усилено се говори за случилото се с 18-годишната Дебора, станала жертва на насилието на Георги Георгиев. Насилие, довело до 400 шева по тялото на момичето и окачествено от властите като лека телесна повреда.

Този случай не само шокира обществото, но и го направи изключително чувствително и избухливо на добре познатата у нас тема домашното насилие. Затова и едно видео от подкаста на Йонислав Йотов "При Тото" отпреди няколко месеца стана повод за остри реакции спрямо рапъра.

Във въпросното видео Тото разговаря с Тити Папазов, като в даден момент баскетболният треньор решава да сподели случка отпреди повече от 20 години. Случка, в която той е обръснал главата на своя бивша приятелка, за да ѝ даде урок - защото, по думите му, му е изневерила.

Фактът, че подобна история получава възможност и платформа, за да достигне до широка аудитория, и реакцията на водещия на подкаста на чутото, навлякоха на Тото гнева на хората. В резултат на всички коментари в социалните мрежи видеата в канала на Тото изчезнаха, без да се знае причината. А и самият той не бе коментирал критиките, отправени към него.

Е, това се промени, защото Тото реши да даде своята позиция чрез почти петминутно видео, публикувано в канала му в YouTube, озаглавено "Никой не го заслужава". От него става ясно, че всичките му видеа не са изтрити или свалени от платформата, а са скрити от самия него.

анкета

Трябва ли известните личности да взимат отношение по свързани с насилие случаи?

Виж резултати

Да, защото позицията и мнението им имат силно влияние върху хората 21.6%

Не, защото го правят за PR 17.7%

Трябва да дават пример не само с думи, а и с дела 20.9%

Всички трябва да взимаме отношение 39.7%

Тото казва, че е решил, че щом обществото се страхува, че видеата му биха послужили като лош пример, е трябвало да ги премахне. Рапърът ясно дава да се разбере, че не одобрява подобни действия и насилие и никога не го е правил.

Тото и Тити Папазов - изневяра, възпитателно подстригване и гневът на всички

Защо Тото и Тити Папазов станаха трън в очите на българите

Една история за насилие, разказана преди няколко месеца

"Това, което мога да кажа за ситуацията с Тити, е, че тя е нелепа, изцяло наравно с тази, която се е случила. Не по-малко съм афектиран от ситуацията с Тити, че той е наранил това момиче, за мен той го е наранил." Тото смята, че на такова нещо не трябва да се дава публичност.

"Извинявам се, че не съм го преценил правилно навреме, когато се е случило", казва той и допълва: "моят смях там е още по-обиден с оглед на ситуацията към днешна дата."