Ден след като гледа интервюто на дъщеря си Меган Маркъл и зет си принц Хари, Томас Маркъл получи възможност да коментира чутото също в национален ефир. Той се появи по британската ITV и изрази позицията си.

Принц Хари, Меган Маркъл, интервюто с Опра Уинфри и реакциите в кралски двор след него

Реакцията на кралския двор след интервюто на Хари и Меган

Някой май се притесни

Бащата на херцогинята е на мнение, че кралското семейство не са расисти и изрази надежда, че репликата за предполагаемия тъмен цвят на кожата на Арчи е била просто "глупав въпрос".

"Имам голямо уважение към членовете на кралското семейство и не мисля, че са расисти. Не мисля, че британците са расисти. Мисля, че Лос Анджелис са расисти, че Калифорния са расисти, но не и британците", заяви той.

"Въпросът за това колко тъмно ще бъде бебето... предполагам и се надявам, че е просто глупав въпрос от някого... Може просто някой да е задал глупав въпрос, а не да е тотален расист", продължава Томас Маркъл разсъжденията си и отново смята, че цялата тази интрига е "пълна глупост" и трябва добре да се проучи.

Той заяви категорично, че Хари и Меган са прекрачили границата с това интервю и излъчването му е трябвало да бъде отложено заради влошеното здравословно състояние на принц Филип и възрастта на кралицата, в която подобен стрес би могъл да бъде пагубен.

По този начин бащата на Меган категорично зае страната на кралския двор и за пореден път застана срещу нея. Това не е особена изненада за никого, защото с дъщеря си са в обтегнати отношения още преди сватбата й през 2018 г.

Томас Маркъл не пропусна възможността отново да припомни и как бившата актриса го е разочаровала. Последният път, когато двамата са разговаряли, той е бил на болнично легло, а след това тя не му се е обадила да разбере дали е жив. И това е било преди три години.

Бащата на Меган също така отново се закани да не спре с медийните изяви, докато тя не благоволи да поговори с него. Той признава и че е скалъпил някои от историите с медиите, но го е направил от отчаяние, защото тя не е искала да му обърне внимание, цитират го от Guardian.

Опра Уинфри, принц Хари, Меган Маркъл и какво още разкри за интервюто водещата

Разкритията на Опра след интервюто с Хари и Меган

Какво още научихме

"Всички ние правим грешки... но никога не съм бил гол в басейна и не съм обличал костюм на Хитлер", заявява Томас, визирайки някои стари пиянски изцепки на принц Хари, на фона на които сякаш омаловажава своите действия.