Доскоро Том Холанд често ни радваше с постовете си в социалните мрежи. Преди известно време обаче започна да се забелязва, че все по-рядко качва в Instagram и Twitter. И за това самият той има добро обяснение.

Зендая, Том Холанд и специалното пожелание на актрисата за рождения ден на половинката си

Колко щастливи са Зендая и Том Холанд заедно

Специалното пожелание за рождения ден на актьора

26-годишният актьор, изиграл Спайдърмен, разкри, че за него социалните мрежи са "свръхстимулиращи" и има нужда да си почине от тях.

Във видеото, което Том сподели в Instagram профила си (предполагаме последното за дълъг период напред) той определи платформите като твърде обсебващи и обясни, че когато чете неща за себе си онлайн, се увлича и се чувства като прихванат в спирала.

"В крайна сметка това е много пагубно за психическото ми състояние", признава той и допълва, че вече изобщо не влиза в приложенията.

А че темата за психичното здраве продължава активно да вълнува Том, проличава и от искреното му обяснение по-нататък във видеото. В него той разказва повече за stem4. Това е инициатива, фокусирана върху психичното здраве, подкрепяна от неговата благотворителна организация Brothers Trust.

Том обяснява, че за него е важна подкрепата на инициативата, тъй като за психичното здраве продължава да не се говори толкова открито и свободно, колкото е необходимо.

"Да се помолим за помощ и да я потърсим не трябва да е нещо, от което да се срамуваме, но е по-лесно да се каже, отколкото да се направи", смята актьорът.

The Crowded Room, Том Холанд, Еми Росъм и нови попълнения във филма на Apple TV+

Голямото предизвикателство за Том Холанд и Еми Росъм

Когато играете майка и син, а разликата ви е само 10 години

И за да е максимално полезен на онези, които също имат нужда от подкрепа за психичното си състояние, Том споменава няколко конкретни приложения, които самият той използва и са му в помощ. Те са достъпни чрез инициативата stem4, а тези за свободно ползване като Calm и Headspace също могат да бъдат полезни, пише Teen Vogue.