На 10 ноември Тейлър Суифт ще има концерт в Китай. На пръв поглед това не е кой знае каква новина, ако обаче не знаем на какво събитие ще пее певицата. А тя е поканена от китайския онлайн гигант Alibaba Group да пее на годишната му шопинг гала, наречена Singles' Day.

Подобен на "Черния петък" и "Кибер понеделника", Singles' Day генерира повече приходи, отколкото предните два заедно. Миналата година сумата е 30 милиарда долара за по-малко от 24 часа.

Суифт ще излезе на сцената на Mercedes-Benz Arena в Шанхай, заедно с редица звезди от Китай и Азия като актрисата и певица G.E.M., поп изпълнителя Хуа Ченю и японския певец Кана Ханазава. Предни години в събитието са участвали Марая Кери, Дейвид Бекъм, Скарлет Йохансон.

Снимка 388878

Източник: Getty Images

Singles' Day е измислен в Китай през 90-те години на миналия век, а от 2009 г. Alibaba го превръща в свое регулярно събитие на 11 ноември. Гала шоуто с концертите се състои винаги 10 ноември и се излъчва на живо в цял Китай. С музика и танци водещите призовават гледащите да не спират да правят поръчки на платформите на компанията.