Дали Тайгър Уудс е един от най-добрите голфъри, феновете на този спорт може и да спорят. Но няма спор, че от няколко месеца Уудс е вече милиардер. 

Тайгър Уудс, Forbes и присъединяването на голф легендата към клуба на милиардерите

Тайгър Уудс вече е милиардер

Ето и откъде идват парите на легендата на голфа

Нещо, което не ни изненада кой знае колко много. Но тогава се появиха твърденията, че е отказал много милиони, за да напусне PGA Tour и да се присъедини към новосформирания и подкрепен от инвестиционен фонд в Саудитска Арабия LIV Golf.

Тогава Грег Норман, който е изпълнителен директор на тура, загатна, че Тайгър Уудс е отказал щедрата оферта. Нещо, което някои от колегите му не направиха. Сега от ново интервю на Норман за Fox News разбираме и колко точно милиона е отказал.

Изпълнителният директор на LIV Golf твърди, че на Тайгър Уудс са му предложени между 700 и 800 милиона долара, за да участва в подкрепения от фонда турнир. Според Норман, офертата е била отправена още преди той да встъпи в длъжността си.

LIV Golf, Бруукс Коепка и напускането на все повече голфъри на PGA Tour

Разделението за милиони в света на голфа

LIV Golf поне за момента успяват да вземат (почти) каквото поискат

Това показва, че парите не са самоцел за Тайгър Уудс. От CBS Sports припомнят, че през кариерата си той е спечелил едва 120.9 милиона долара от наградни фондове от PGA Tour. Не е ясно за какъв срок са му били предложени всички тези милиони от LIV Golf, но те са в пъти повече.