След повече от 50 години филмова и телевизионна кариера, Стив Мартин отвадва е едно от големите имена в комедийния жанр. "Мухльото" (1979 г.), "Тримата амигос" (1986 г.), "Бащата на булката" (1991 г.), "Деца на килограм" (2003 г.) и "Розовата пантера" (2006 г.) са само част от филмите му, за които се сещаме веднага. След толкова години обаче актьорът явно е решил да забави темпото.

Only Murders in the Building, Селена Гомес, Стив Мартин, Мартин Шорт и новината, че сериалът ще има и трети сезон

Дойде ли краят на Only Murders in the Building

Преди втори сезон дори да е преполовен

Последно го гледахме в комедийно криминалния сериал Only Murders in the Building, който бързо се превърна в един от най-обичаните сериали на американската стрийминг платфома Hulu. Но освен като актьор, тук Стив Мартин влиза в ролята и на продуцент на продукцията. 

Именно Only Murders in the Building обаче може да се окаже и последният му актьорски проект.

"Когато приключи, няма да търся нищо друго", казва 76-годишният актьор пред The ​​Hollywood Reporter. "Няма да търся други филми. Не искам да правя епизодични роли. Това е, странно е."

Пред People Стив Мартин пък споделя, че начинът, по който публиката приема Only Murders in the Building, го е изненадал.

"Не мисля, че някой го очакваше, затова и беше толкова приятна изненада, когато стана", казва Мартин. И допълва, че и в близко бъдеще ще продължава да играе със своя колега Мартин Шорт. "Вероятно ще направим нашето шоу на живо, докато не се оттеглим завинаги."

Снимка 583789

Източник: GettyImages

Стив Мартин е в развлекателната индустрия от 1968 г. Започва кариерата си, като пише епизоди на The Summer Brothers Smothers Show. Сега, 54 години по-късно, решава да даде приоритет на живота си извън екрана.

"Семейният ми живот е наистина забавен", обяснява той. "Да снимам филм сега и да отида да живея на друго място - не желая повече да правя тези неща."

И все пак, Стив Мартин не говори официално за пенсиониране. По думите му, той не се интересува от участие в нови филми, но думата "пенсиониране" не може да определи следващия етап от живота му. Просто ще работи по-малко.

"Съпругата ми казва: "Все повтаряш, че ще се пенсионираш, а след това винаги измисляш нещо", казва още актьорът.