Вече цели 60 години Sports Illustrated Swimsuit не спира да радва окото на почитателите на женската красота. За тези десетилетия на корицата на списанието изгряват стотици известни и не толкова известни жени, а по повод юбилея си изданието събра част от тях в специална фотосесия.

Криси Тейгън отново по бански за Sports Illustrated

Криси Тейгън отново по бански за Sports Illustrated

Моделът се завръща към корените си

7 нови корици. 27 жени. "Легендите" на емблематичното списание с по-красиви и секси от всякога. За рождения му ден Кейт Ъптън изгрява на корица за четвърти път, а Криси Тейгън - за втори.

Виждаме отново и една от най-секси жените на Sports Illustrated Swimsuit - Нина Агдал. Мей Мъск, Меган Рапино и Уини Харлоу също намират своето място на седемте корици.

Специално внимание е отделено и на първия модел с ампутирани крайници и първият с хиджаб - Брена Хъкаби и Халима Аден. С този подбор изданието за пореден път се доказва като "глобален символ на овластяване, разнообразие и позитивност", казва главният редактор М Джей Дей.

За своята 60-годишна история списанието многократно надминава всички очаквания на всички свои създатели. И си поставя доста амбициозни цели, които успява да постигне. Като да почете "жените с всякакви форми, размери, възрасти и произход". Не спира и стремежът към прекрояване на обществените норми и предефиниране на стандартите за красота. 

В тези стандарти на Sports Illustrated Swimsuit през годините се вписват както трансджендър модели, така и тези в по-напреднала възраст или пък в plus-size размер, пише CNN.

Бианка Ченсори знае как да бъде модел за провокации

Прозрачна рокля и без бельо - съпругата на Кание Уест продължава с провокациите

Снимани от папараци заедно с Кание Уест

Тазгодишното специално издание е с поглед към миналото, но има и важна цел в настоящето - да напомня на жените да "да празнуват силата и увереността, да вдъхновяват и да прегърнат своята уникалност и да преследват страстите си безстрашно".