"Черната вдовица" е по кината от няколко седмици. Реакциите от видяното, които чуваме до момента, са смесени, но като цяло - положителни.

"Черната вдовица" и представянето на филма в бокс офиса

"Черната вдовица" успя да надскочи дори Вин Дизел

Милионите са сериозни

Филмът срещна доста трудности, докато се стигне до премиера, защото беше отлаган на няколко пъти заради пандемията и усложнената обстановка.

И когато най-после всички си мислеха, че проблемите са минали, се оказва, че това не е точно така, защото Скарлет Йохансон, която влиза в главната роля във филма, е завела дело срещу The Walt Disney Co.

Снимка 538700

Източник: Форум Филм България

Причината е, че актрисата смята, че договорът ѝ е бил нарушен с пускането на филма в Disney+. Когато Йохансон подписва договора си, в него пише, че "Черната вдовица" ще разполага с ексклузивен период от време, през който ще може да се гледа само в кината.

Но с паралелното пускане филма в стрийминг платформата не само, че не са дали шанс на кината да се съвземат от кризата, но са го направили за сметка на популяризирането на Disney+, се казва още в документите, подадени от актрисата в съда.

По този начин са намалили приходите от бокс офиса, от които самата Йохансон е трябвало да получи също дял, пише The Hollywood Reporter. По принцип Скарлет Йохансон няма директно подписан договор с Disney, а с Marvel, затова не е много ясно дали делото ще мине.

От компанията обаче не закъсняха с отговора си, като в изявление казват, че действията на Йохансон са необосновани и тревожни, защото по този начин тя показва безчувствие и пренебрежение към глобалните последици от COVID-19.

Скарлет Йохансон, Колин Джост и детайли от сватбата им по време на локдауна през 2020 г.

Странната сватба на Скарлет Йохансон и Колин Джост

Любов по време на пандемия

В изявлението се твърди още, че договорът на актрисата е бил напълно изпълнен и пускането на "Черната вдовица" в Disney+ не е я ощетило, като по този начин е получила допълнителна възможност да заработи бонуси на тези 20 милиона, които вече са ѝ били платени, пишат от CNBC.