Шарън Стоун, актрисата, която винаги ще свързваме с образа на фаталната жена от "Първичен инстинкт", днес си припомня за една коренно различна роля - но не в киното, а в живота.

В последното си интервю за Variety Стоун прави откровена и болезнена изповед за един наистина труден период от живота си. През 2001 г. тя преживя тежък инсулт. Отива в болница чак три дни след удара заради непоносимо главоболие. Лекарите й казват, че е истинско чудо, че е жива.

"Тогава загубих всичко, почувствах се забравена", казва актрисата. По време на седемгодишното си възстановяване мнозина се отнасят към нея ужасно грубо. Именно затова Шарън се сравнява с принцеса Даяна.

Снимка 435112

Източник: GettyImages

"Бях най-горещата кино звезда, бях толкова известна, колкото принцеса Даяна. Тя почина, а аз получих инсулт. И двете бяхме забравени."

Стоун допълва, че никой не е разбирал в какво положение се намира. След сложната мозъчна операция й се е наложило отново да се учи да говори, да ходи, да сглобява спомените и живота си.

По време на процеса на дълго възстановяване актрисата води и битка за попечителство над сина си. Налага й се и да заложи къщата, в която живее, за да може някак да оцелее в годините, в които всички са забравили за нейното съществуване.

Шарън Стоун, фотосесията й за Vogue Португалия и колко е секси актрисата на 61

Шарън Стоун - дръзка и секси на 61

"Първичен инстинкт" 27 години по-късно

Актрисата и до днес е безкрайно благодарна на Бернард Арно - собственик на LVMH и вторият най-богат човек на света, който я е върнал обратно в играта, предлагайки й рекламен договор с Dior, пише Daily Mail.