Очевидно сянката на Шакира е много голяма и според видяното преди няколко дни изглежда, че ще преследва Жерар Пике, където и да отиде. Всичко се случва точно преди мача от La Liga, който Барселона изигра в Майорка, когато играчите на двата отбора изпълнява обичайните упражнения за загрявка на терена на стадион San Moix преди началото на съдийския сигнал.

Шакира, обвиненията в укриване на данъци в Испания и стартът на делото

Проблемите на Шакира с властите се задълбочават

Ще бъде ли съдена изпълнителката

В този момент, когато защитникът е на терена и прави обичайните си упражнения, започна да се чува силно песен по озвучителната система, която не остана некоментирана от феновете.

Става дума за световният хит "Te Felicito" на колумбийската певица - популярната песен, написана и изпълнена от нея, която тя посвети на бившия си преди няколко месеца, след като претърпя разочарование си в любовта. Моментът на неловката ситуация е заснет на видео и качен в социалните мрежи от някои от феновете, които бяха на трибуните. Те не пропуснаха да коментират колко любопитна и странна е била ситуацията, отбелязват от Hola.

По всичко личи, че Пике приема случилото се нормално, след като се вижда как прави леки танцувални движения с тялото си, които се вписват в ритъма на музиката, която се чува на стадиона. Възникна обаче въпросът дали това е съвпадение или е нарочно, че въпросната песен на Шакира прозвучава точно в този момент, докато Жерар Пике загрява. 

Има хора, които смятат, че диджеят и говорителят на Real Club Deportivo Mallorca, отговарящ за избора на плейлиста, е планирал това, с цел да повлияе психически на футболиста, преди да се изправи срещу местния отбор. Други обаче смятат, че всичко е просто съвпадение, тъй като на повечето стадиони публиката обикновено се забавлява със списък с най-популярните песни през последно време. Както и да е, факт е, че видяното в San Moix привлече толкова много внимание, че въпросното видео от стадиона в Майорка стана едно от най-гледаните и коментираните в социалните мрежи и то само за няколко часа.

Шакира, раздялата, съдебните дела и откровеното й интервю за американското ELLE

Истината за раздялата на Шакира и Жерар Пике

Откровеното интервю на изпълнителката

Освен това, на спортно ниво, Жерар Пике се превърна в една от звездите на деня, след като се завърна в своя отбор след дълга почивка. Защитникът отново попадна в титулярната единайсеторка, избрана от своя треньор Шави Ернандес, главно заради контузиите, които някои от съотборниците му, играещи в същата позиция, получиха през последните дни.