Последните няколко месеца не са никак леки за Шакира. Първо, дойде новината, че се е разделила с Жежар Пике заради изневяра, а малко след това стана ясно, че е обвинена в укриване на данъци в Испания.

Шакира и обвиненията в данъчна измама, отправени към певицата и действията, които предприе тя

В какво обвиняват Шакира

И какво смята певицата по въпроса

Битката на два фронта определено няма да е лесна, а от Associated Press разбираме, че испанките власти са разрешили на прокуратурата да предприеме правни действия срещу колумбийската изпълнителка.

Към момента обаче няма насрочена дата за старта на делото, но са ясни обвиненията - Шакира е укривала данъци в периода 2012 - 2014 г. Разбира се, тепърва ще се доказва дали това е така, но ако бъде призната за виновна, я грози затвор от осем години и солена глоба, пише People.

През месец юли Шакира отказа споразумение с властите, с което случаят щеше да бъде решен извън съда. Също така отхвърли обвиненията с твърденията, че е платила всичко, което е трябвало и не е укривала никакви данъци. Един от основните проблеми за този период от време е, че тя твърди също така, че е прекарвала повече време на Бахамите и извън Испания, докато испанските власти твърдят обратното.

Леонардо ди Каприо и Камила Мороне, Жерар Пике и Шакира и кои са звездните раздели през 2022 г. до момента

Големите звездни раздели на 2022 г. (до момента)

Когато и любовта не е достатъчна

Шакира не е първата известна личност, която има проблеми с испанките закони и власти. Жерар Пике и Кристиано Роналдо също имаха премеждия, като португалският футболист плати 18.8 милиона евро, за да избегне присъда и затвор.