Миналата седмица стана ясно, че Шакира е изправена пред второ разследване за данъчни измами в Испания. Почти 10 месеца след като трябваше да се изправи пред съда по дело за укриване на данъци в размер на 13.9 милиона долара, сега певицата е заподозряна в подобна измама с данъци върху личните ѝ доходи от 2018 г.

Шакира отново има проблеми с испанските власти - за какво ще бъде разследвана

Ще влезе ли в затвора Шакира

Певицата пак има проблеми с испанските власти

Пред People представител на Шакира коментира, че тя винаги е действала в съответствие със закона и според съветите на най-добрите данъчни експерти. И допълни, че певицата все още не е получила официално уведомление за второто разследване относно финансовата 2018 година. А в изявление на юридическия ѝ екип се казва, че няма да бъдат правени "никакви коментари, докато уведомлението не стигне до тях по официалните и законово установени канали".

И докато Шакира се надява, че данъчните ѝ проблеми ще бъдат разрешени благоприятно, междувременно остава съсредоточена върху работата си и отглеждането на децата си Саша (8 г.) и Милан (10 г.), които споделя с бившия си Жерар Пике.

Шакира със синовете си Саша и Милан

Източник: GettyImages

Шакира със синовете си Саша и Милан

Въпреки тежката раздяла и новите данъчни проблеми, с които се сблъсква, Шакира припомни на всички, че кариерата ѝ все още е във вихъра. В края на миналата седмица певицата грабна цели осем награди на Premios Juventud 2023 в Сан Хуан, Пуерто Рико, включително две от най-важните - за най-добра песен и за най-добра изпълнителка.

"Толкова съм благодарна на всички вас за тези осем награди!!! Не очаквах толкова много", пише певицата в Instagram, където е качила кадри от паметната вечер. За събитието тя е облякла мини червена рокля и е била придружена от двамата си синове, научаваме от People.

Шакира и Джими Бътлър - какво породи предположенията, че между двамата се е заформил романс

Има ли нов мъж в живота на Шакира

Личният живот на певицата е динамичен

След раздялата си с футболиста Жерар Пике, Шакира напусна Барселона и се премести с децата си в Маями, където продължава кариерата си и започва на чисто личния си живот.