Миналата година беше особено трудна за Шакира. През юни тя обяви раздялата си с Жерар Пике, а малко след това баща ѝ бе изправен пред здравословни проблеми.

Задълбочават ли се отношенията на Шакира и Люис Хамилтън

С кого си чати Шакира

Има ли нов мъж в живота на певицата

В ново интервю за People en Español певицата се връща към спомените си отпреди година и разказва, че се е почувствала предадена от Пике, когато баща ѝ е бил в болница. 91-годишният Уилям Мебарак Чадид е посетил Барселона, за да утеши дъщеря си по време на периода на раздялата ѝ с футболиста.

"Всичко се случи наведнъж. Домът ми се разпадаше. От пресата разбрах, че съм била предадена, докато баща ми беше в интензивното отделение", споделя Шакира. Баща ѝ претърпява катастрофа и за певицата това е още един удар.

Тя признава, че се е чувствала така сякаш не може да се справи с всичко, което ѝ се случва, и ѝ е било тежко, че не може да види баща си, докато той е в болницата. Възстановяването му е било "много трудно и бавно", но за щастие успешно и през септември цялото семейство е отбелязало 91-вият му рожден ден.

Снимка 624260

Източник: GettyImages

Шакира разкрива, че за по-малко от шест месеца баща ѝ е преодолял COVID веднъж, две катастрофи, една пневмония и пет операции.

"Баща ми е най-големият пример за издръжливост, а майка ми беше до него ден и нощ. И двамата са отражение на една мечта, която не се сбъдна за мен. Но се надявам, че са модели за подражание на децата ми за любовта, търпението във взаимоотношенията, за абсолютната отдаденост и жажда за живот", споделя още тя.

Сега, година след един от най-тежките периоди в живота си, певицата доказва, че е силна и издръжлива. Тя признава, че когато се е чувствала "най-изгубена", музиката ѝ е посочвала пътя обратно към себе си.

Шакира и Люис Хамилтън - все по-близки

Шакира и Люис Хамилтън - все по-близки

Колумбийската певица и британският пилот от F1 отново заедно

"Но най-важните уроци научих от други жени и за тях написах това, което написах, и изпях това, което изпях. Защото само една жена може да обича, докато не бъде разкъсана, може да говори с най-бруталната честност, може да пее с гняв. Танцувайте в екстаз и плачете със сълзи от емоция. Само една жена може да направи това", казва Шакира по време на благодарствената си реч на гала събитие на Billboard, посветено на латиноамериканските жени в музиката, през май.