На Шакира наистина й се събра много през изминалата година. Раздялата й с Жерар Пике стана прекалено публична, баща й е сериозно болен, а за капак Испания продължава да я съди за укриване на данъци.

Шакира, Жерар Пике и поредният ход на певицата срещу бившия ѝ

Прекали ли вече Шакира

Певицата продължава да напада бившия и семейството му

На този фон колумбийката не просто не се отчая, но продължи да издава музика. Песента й "BZRP", посветена на раздялата с Пике, има близо 370 милиона гледания в YouTube. "Текстовете ми са по-ефективни от психотерапия", казва Шакира в ново интервю.

То е пред водещия Енрике Есеведо от Canal Estrellas. "Вярвах, че жената трябва да има мъж до себе си, за да се чувства завършена. Мечтаех и за семейство, където майката и бащата живеят под един покрив."

46-годишната певица вярва, че животът намира начин да компенсира прекаленото щастие. "Имам две невероятни деца, които изпълват живота ми с любов. Завися само от себе си, имам две деца и трябва да бъда лъвица за тях."

Шакира допълва, че в миналото се е чувствала емоционално зависима от мъжете. След преживяното обаче си е самодостатъчна. "Когато жената се изправи пред битки в живота, винаги излиза по-силна от тях."

Най-провокативно се оказва изказването й за ролята на жените в съвременното общество. "В такъв момент сме, че всяка подкрепа, която получаваме една от друга е важна. В ада има специално място за жени, които не подкрепят други жени." Според много хора то е насочено пряко срещу 23-годишната Клара Чиа Марти - жената, с която Пике е в момента.