Днес "Сексът и градът" празнува своя втори юбилей. Точно преди 20 години, на 6 юни 1998 г., на малкия екран е излъчен пилотният епизод на сериала, разказващ една история за женско приятелство, необичайни любовни връзки и много секс, разбира се.

Запомнящи се сцени и реплики може да посочим много, а хуморът и размишленията за живота на Кари, Саманта, Шарлот и Миранда успяват и до днес да ни разсмеят и разплачат.

Главните героини повлияха сериозно и на модния бранш, особено Кари с нейната страст към една определена марка обувки.

Шест сезона, 94 епизода и 20 години по-късно

Днес Сара Джесика Паркър, Ким Катрал, Кристин Дейвис и Синтия Никсън продължават да живеят с образите на четирите неразделни приятелки, които успяват да останат заедно, въпреки изненадите на съдбата. 

Разбира се, този техен успех крие в основата си и редица трудности.

Червено

В този цвят Синтия Никсън трябва да боядисва своята руса коса, за да влезе в образа на Саманта.

Важно уточнение

Като главно действащо лице в "Сексът и градът", Сара Джесика Паркър има едно важно условие към екипа - без голи сцени.

Тя единствена може да се похвали с подобна клауза в договора. А за разлика от нея, Саманта често се вихри без дрехи пред камерите.

Два пъти

Толкова са отказите на Ким Катрал от провокативната роля, която я направи истинска звезда, преди накрая да склони.

Напускам!

Сара Джесика Паркър неведнъж е обмисляла да напусне сериала, недоволна от условията и трудностите. Една от тях се изразява в носене на високи токчета по 18 часа на ден по време на снимачния процес.

Основателна причина

Заради бременността на Сара Джесика Паркър сезон пет има само осем, а не девет епизода.

Облаги

Все пак, участието на Паркър в "Сексът и градът" й носи и не една и две облаги. По-голямата част от дрехите, с които я виждаме в сериала, след това стават нейно притежание. Освен това, тя успява да се наложи и като модна икона.

10 милиона

За толкова е продаден апартаментът от сериала, в който живее Кари Брадшоу, осем години след края на "Сексът и градът". И до днес пред него спира туристически автобус. Същият, който опръсква Кари в шапката на сериала.