Миналата седмица Робърт де Ниро навърши 80. Остаряването обаче не е едно от нещата, които го плашат. В интервюта той е признавал, че все още се чувства млад и по всичко личи, че това наистина е така.

Робърт де Ниро на 80

Робърт де Ниро в 25 факта

Защото днес един от най-великите американски актьори има рожден ден

Актьорът продължава да се снима във филми, като предстои да го видим в "Убийците на цветната луна" на режисьора Мартин Скорсезе, с когото работи за десети път.

Освен това в личен план животът на Робърт де Ниро е също толкова интересен. През май научихме, че заедно с приятелката си Тифани Чен са посрещнали първото си бебе. Петмесечната Джиа Вирджиния Чен-Де Ниро е седмо дете за актьора с голямо семейство, който се старае да го поддържа сплотено.

Ето какво още знаем за жените в живота на Робърт де Ниро и децата му.

С първата си съпруга Даян Абът, той се запознава докато снима "Шофьор на такси" от 1976 г. Във филма тя има малка роля като продавачка на билети. Двамата се женят на 28 април 1976 г. Същата година актьорът осиновява Дрена - дъщерята на Даян, родена на 3 септември 1971 г.

Първото дете на двойката се ражда на 9 ноември 1976 г. Заедно със сина си Рафаел, когато е на 10 години, се местят от Лос Анджелис (където е роден Робърт де Ниро) в Ню Йорк. През 1988 г. обаче Даян Абът и де Ниро се развеждат.

Когато пораства, дъщеря им Дрена ги следва по стъпките и работи като продуцент и актриса. Самата тя описва баща си като "неосъждащ, отворен човек, който винаги приема това, което хората чувстват". От художника Карлос Родригес тя има един син - Леандро де Ниро Родригес, който обаче за съжаление почина едва на 19-годишна възраст на 2 юли тази година.

Рафаел пък се занимава с недвижими имоти, които са собственост на фамилията де Ниро. Той не крие, че името му е магнит за таблоидите, но държи да запази личния си живот възможно най-далеч от общественото внимание. Вече на 46 години, Рафаел има три деца от бившата си съпруга Клаудин де Матос, а от март 2020 г. е женен за стилистката Хана Карнс.

От актрисата и модел Туки Смит Робърт де Ниро има синове близнаци - Джулиан и Арън, родени на 20 октомври 1995 г. След осем години заедно обаче двойката се разделя.

От двете им момчета Джулиан е този, който се занимава с актьорство. Освен в постановки на Бродуей, играе и в серила The First Lady, където влиза в ролята на младия Барак Обама, пише E! News.

Втората жена, за която Робърт де Ниро се жени, е Грейс Хайтауър. Двамата сключват брак на 17 юни 1997 г. и имат две деца - син Елиът, роден на 18 март 1998 г., и дъщеря Хелън Грейс, родена чрез сурогатна майка на 23 декември 2011 г.

Две години след сватбата им обаче актьорът подава молба за развод, но още преди да го финализират, се събират отново и подновяват обетите си през 2004 г. През 2018 г. следва втората им и и окончателна раздяла. За сина си Елиът Робърт де Ниро разкрива през 2016 г., че има аутизъм.

Първи снимки на дъщерята на Робърт де Ниро и Тифани Чен

Как изглежда дъщерята на Робърт де Ниро и Тифани Чен

Първи снимки на актьора с малката Джиа

Седмото си дете актьорът посреща заедно с приятелката си Тифани Чен на 6 април тази година.