Знаем, че Рита Ора и Тайка Уайтити са заедно от известно време и не го крият. Двамата изглеждат супер щастливи и често се придружават един друг на работните си ангажименти. През август миналата година се появи информация, че отношенията им са минали на ново ниво и двамата са се оженили. 

Рита Ора, Тайка Уайтити и новината за тайната им сватба в Лондон

Голямата новина на Рита Ора

Не че не го очаквахме

Чак след една година обаче имаме не само официалното им потвърждение, а и възможност да надникнем в сватбената им церемония и да видим снимките от сватбата им, които разкриват пред Vogue

"Тя ми предложи брак и аз веднага казах "да", казва режисьорът Тайка Уайтити за това как той и певицата и текстописец Рита Ора са се сгодили. Докато двойката се среща за първи път на барбекю през 2018 г., което Тайка организира в къщата си в Лос Анджелис, връзката им започва едва през 2021 г., докато и двамата снимат в Австралия.

Рита задава големия въпрос, докато са на почивка в Палм Спрингс през лятото на 2022 г. Планират импровизирана сватба в Лос Анджелис няколко седмици по-късно, на 4 август. "Не беше в Лондон или във Франция както всички съобщиха", уточнява Тайка. "Беше в Лос Анджелис с малка група приятели."

"В нашия дом!", допълва Рита. През последната година дезинформацията за сватбата им разпространява като горски пожар в интернет. "Всъщност за нас беше доста забавно да виждаме различните истории, които хората измислят и през цялото време да го пазим за себе си", признава Рита. "И ми харесва, че сега можем да споделим какво наистина се е случило - и да го направим на нашата първа  годишнина."

Рита Ора, домът й в Лондон и представянето му в Architectural Digest

В спалнята на Рита Ора

Певицата показа дома си

Що се отнася до процеса на планиране, се оказва, че няма такъв: цялото събитие е измислено и изпълнено само за две седмици. "Имаше около осем души там. Само близки приятели, семейство и родители в Zoom", казва Тайка, отбелязвайки, че е особено развълнуван, че най-добрият му приятел Джърмейн Клемент все пак идва от Нова Зеландия за церемонията в последния момент. "Наистина бяхме ние и сестра ми Елена", казва Рита.

Булката носи рокля Tom Ford и бижута Lorraine Schwartz за интимната церемония. "Том Форд е един от любимите ми дизайнери на всички времена и любимите хора като цяло", казва Рита. "Сега той е един от близките ми приятели и аз го обожавам и му се възхищавам толкова много. Да се оженя в неговата рокля беше сбъдната мечта. И тъй като не беше планирано, не знаех дали правилната рокля изобщо щеше да бъде в града и просто поех риска и отидох в магазина. И тя стоеше там заедно с воала и ме чакаше точно за моя размер. Дори не бяха необходими корекции. Искам да кажа, беше така, както трябваше да бъде, честно казано. И това просто ме направи толкова щастлива."

Рита Ора, новите ѝ снимки по бански и колко добре изглежда изпълнителката

Когато Рита Ора е много секси по бански

Поредни предизвикателни кадри от изпълнителката

Сами Найт оформя косата на булката, а Антъни Х. Нуен създава естествен, сияен грим. Междувременно младоженецът носи Brunello Cucinelli (и получава една или две корекции от гримьора на Рита по пътя).

За самата церемония двойката запазва нещата прости. "Носих перлите на майка ми, с които тя се омъжи. Сестра ми Елена сложи гривната на китката ми. Беше красиво", казва Рита. "Сестра ми ме заведе по пътеката и беше наистина просто, блажено, спокойно, лично и забавно."

"Да, беше красиво", добавя Тайка. Дъщерите ми бяха там и направиха всичко наистина забавно и лесно."

"Всъщност се чувствах наистина спокойна", казва Рита. "Беше почти като друг ден. Всички просто се облякохме и се оженихме."

След церемонията Рита и Тайка отиват в къщата на своя приятел Гай Осери за вечеря. "Той беше толкова добър да ни приеме в последния момент", казва Рита. "Събрахме се група хора и просто си прекарахме страхотно." Като изненадващ сватбен подарък от приятел, се появява имитатор на Елвис, за да им изпълни серенада, преди всички да танцуват цяла нощ на плейлист, създаден от двойката.

Година по-късно и двамата все още се наслаждават на младоженското блаженство. "Все още работи!", възкликва Тайка. "Не мога да повярвам, че мина цяла година."

Рита Ора и прозрачната рокля ѝ на седмицата на модата в Париж

Прозрачната рокля на Рита Ора, която не оставя много на въображението

Изпълнителката знае как да провокира

"Същото е и при мен. Не мога да повярвам, че мина цяла година", казва Рита. "Сякаш нищо не се е променило от деня, в който го срещнах на барбекюто. Чувствам се толкова добре да бъда с най-добрия си приятел."