Да надникнем в домовете на известните личности винаги е било любопитно. Защото от какво, ако не от дома, можем да научим повече за личността, характера и предпочитанията на някого? Възможност да го правят имат от Architectural Digest.

Нина Добрев, Architectural Digest, домът й в Лос Анджелис и какво по него е направила сама

На гости в дома на Нина Добрев

Когато една актриса в Холивуд прояви български нрав

Този път от списанието са на гости в лондонското жилище на Рита Ора.

А жилище е слабо казано, защото 31-годишната певица живее в истинска викторианска къща с градина. "Винаги съм харесвала домове със стара душа", признава тя и казва, че къщата е строена през 1877 г. и е принадлежала на илюстратора Артър Ракъм, чиито рисунки красят класическите издания на "Алиса в страната на чудесата".

Ора казва, че моментално е усетила креативната енергия на мястото и е нямало как да не го купи. За решението й изиграват роля още две неща - витраж в предверието с часовник: "На албански Ора означава "време", пояснява Рита, която е родена в Прищина. Както и плачеща върба в градината.

Дворът и градината е нещо, с което наскоро омъжилата се за Тайка Уайтити певица се гордее. "Кой би повярвал, че сме в Лондон", казва тя за идиличната градина, която самата тя прави заедно с градинар.

На двора има камина, а къщата изобилства от тях. И очевидно огънят носи уют на Рита Ора. "Много е романтична, напомня ми на провинцията", казва тя за тази в кухнята, която е запазена в оригиналния си вид.

Колкото до спалнята й, и там има камина. Както и вана. Помещението всъщност е някогашното студио на Ракъм, която Ора заедно със сестра й Елена превръщат в романтична и доста просторна спалня. "Тук спя и това е единственото нещо, което правя тук", казва с шеговита усмивка певицата.

Цялото й интервю с Architectural Digest е тук.