По-рано тази седмица с изненада научихме, че Рейчъл Зеглър, която влиза в една от главните роли в номинирания за Оскар филм "Уестсайдска история", няма да присъства на церемонията.

Рейчъл Зеглър, "Уестсайдска история", Оскари 2022 и защо актрисата няма да присъства на церемонията

Актрисата от "Уестсайдска история", която няма покана за Оскарите

Рейчъл Зеглър ще гледа церемонията от вкъщи

Но не защото тя така е решила или в знак на някакъв протест, а защото от Disney, студиото, което продуцира филма, са решили да я оставят без билет за Оскарите. Самата актриса се оплака за това на последователите си в социалните мрежи.

И явно е имало резултат, защото няколко дни по-късно разбираме, че Рейчъл Зеглър все пак ще присъства на Оскарите. И то не просто като зрител, а нещо дори по-добро. Тя ще бъде сред избраните актьори и актриси, които ще обявяват номинираните в различните категории.

Според The Hollywood Reporter, организаторите на церемонията са решили да поканят Зеглър да изпълни тази задача в Dolby Theatre в Лос Аджелис. В момента актрисата е в Лондон, където снима филма за Снежанка, в който влиза в главната роля.

Рейчъл Зеглър, Снежанка и филмът на Disney, който се подготвя

Disney избра своята Снежанка

Нов филм на хоризонта

За целта са направени и нужните промени в снимачния график, за да присъства тя на Оскарите. И това е поредното доказателство за влиянието и силата на социалните мрежи в днешно време.