Разводът на Кевин Костнър и Кристин Баумгартнер е един от най-коментираните в светските среди в последните месеци и поредният неочакван, който идва след близо 20 години брак. Много се изписа за причините, довели дотук, както и за начина, по който двамата ще продължат живота си. 

Кевин Костнър без Кристин Баумгартнер - с какво разполага новият дом на бившата му

Луксозният дом, в който бившата на Кевин Костнър живее

И какъв наем плаща Кристин Баумгартнер

Баумгартнер е тази, която подава молба за развод. Първоначално тя отказа да се изнесе от семейния им дом, който е собственост на актьора, но в него живеят и трите им деца. След това се заговори за шестцифрена месечна издръжка, която иска от актьора.

В последствие дизайнерката все пак напусна луксозната къща, която стана ябълката на раздора, а двамата с Кевин Костнър не спряха да си разменят публично взаимни обвинения. Сега Кристин обитава имение в Монтесито, за което плаща по 40 хиляди долара на месец.

Снимка 634595

Източник: GettyImages

А новината от последните часове е, че съпрузите вече официално са бивши, защото са успели да постигнат споразумение и да сложат край на брака си. Представители на двамата излязоха с общо изявление за медиите, в което обявяват, че те се разделят приятелски и са уредили всички спорни до този момент клаузи.

Това бързо приключване на бракоразводното дело е изненадващо като се има предвид всички разменени обвинения и несъответствия в исканията на двамата, както и на техните адвокати. Разбираме и че месечната издръжка, която Кевин Костнър ще плаща на Баумгартнер за трите им деца, е много по-ниска от първоначално поисканата от нея сума - едва 63 хиляди долара, предава People.

Снимка 634614

Източник: GettyImages

Изглежда споразумението е постигнато с редица компромиси, направени от страна на Кристин. Неин приятел, цитиран от Daily Mail, коментира, че тя е нямала друг избор, освен да се съгласи на всичко предложено, защото Костнър има "цялата власт" и може да загуби и това, което сега е получила.

По думите му Баумгартнер първа е пожелала с вече бившия й съпруг да се разберат извънсъдебно, именно за да избегнат целия този "цирк". Според разпространена информация тя е получила и 400 хиляди долара, за да покрие своята част от съдебните разходи.

Разводът на Кевин Костнър и Кристин Баумгартнер - нови разкрития за финансите и личния им живот

Обича ли още бившата си Кевин Костнър и в нова връзка ли е тя

Развитие по развода му с Кристин Баумгартнер

А ако беше решила да оспори съдебното решение, трябваше да плати повече от милион долара на актьора и отделно още съдебни разноски. Именно затова се е съгласила да подпише извънсъдебно споразумение от три страници, което адвокатите на Кевин Костнър са й предоставили през уикенда. А сега вече иска само да заживее своя нов и по-спокоен живот и да остави всички трудности зад гърба си.