Рийз Уидърспун и Джим Тот се срещат за първи път през 2010 г. на събиране в къщата на общ приятел. Две години по-късно актрисата разказва пред Elle, че срещата им се е случила съвсем неочаквано - тя е останала впечатлена от неговото отношение и още в началото е разбрала, че е наистина добър човек. Връзката им се развива чудесно и двамата се женят в дома на Рийз Уидърспун в Охай, Калифорния.

Рийз Уидърспун на 47

Рийз Уидърспун в 27 факта

Защото някой има рожден ден

Но явно някъде в отношенията им са се появили проблеми, които водят до раздялата им след повече от 11 години брак. Новината Рийз Уидърспун и Джим Тот съобщиха в Instagram, където написаха, че са взели решението трудно.

"Радвахме се на толкова много прекрасни години заедно и продължаваме напред с дълбока любов, доброта и взаимно уважение към всичко, което създадохме заедно", пише още в изявлението.

Новината за развода им за съжаление идва само два дни преди 12-ата им годишнина от сватбата. "Няма драма, няма събитие или причина. Това са просто двама души, които са взели това решение с най-голяма любов и уважение към детето си", казва източник на E! News за решението на Рийз Уидърспун и Джим Тот. Той уточнява още, че раздялата е "приятелска" и двамата ще продължават да се грижат за 10-годишния Тенеси Джеймс Тот.

Аштън Кътчър, Рийз Уидърспун, премиерата на Your Place or Mine и защо са се държали неловко

Аштън Кътчър, Рийз Уидърспун и неловкото държание на двамата

А за това си има добро обяснение

Преди да каже заветното "да" на Джим Тот, Рийз Уидърспун бе омъжена за Райън Филип, с когото са играли влюбени и на големия екран. Те бяха заедно от 1999 г. до 2008 г. и имат две деца - дъщеря Ава Филип (23 г.) и син Дийкън Филип (19 г.).