Последно видяхме Рафаел Надал на корта преди дни, на 11 юни, когато излезе срещу Новак Джокович на полуфинала при мъжете от Откритото първенство на Франция.

Новак Джокович, Рафаел Надал, French Open и поредните нападки към сръбския тенисист

Поредният гаф на Джокович

Ноле пак не си мери приказките

Сърбинът му нанесе сериозно поражение, а още тогава испанецът загатна, че може да пропусне следващия турнир от Големия шлем.

Вчера пък, 17 юни, Надал обяви официалното си решение в Twitter. В кратък пост той заяви, че няма да участва на Уимбълдън, както и на Олимпийските игри в Токио.

Тенисистът обясни, че решението не е било лесно, но е трябвало да се вслуша в тялото си, а и с екипа му са решили, че така ще бъде най-добре.

Снимка 535274

Източник: GettyImages

"Фактът, че има само две седмици между Ролан Гарос и Уимбълдън, не улеснява възстановяването на тялото ми след винаги изтощаващия сезон на клей. Това бяха два месеца на огромно усилие и взимам това решение, концентриран върху средно- и дългосрочните ми планове", обосновава се още Надал.

Той изпрати поздрави на всички свои фенове по света, а организаторите на Уимбълдън реагирана на новината като публикуваха негова снимка в Twitter и написаха, че се надяват да го видят догодина.

Рафаел Надал, Роджър Федерер и защо се подиграват на тенисиста

Защо всички се смеят на Рафа Надал

В Instagram не е като на корта

От думите на Надал можем да си правим извода, че отказването от Уимбълдън и участието на Олимпийските игри не означават край на кариерата му. По-скоро 35-годишният тенисист иска да си даде наложителна пауза, за да успее да се съхрани физически и да изкара още няколко години на корта. А това, което ни остава, е да очакваме завръщането му в най-скоро време.