Преди няколко месеца Новак Джокович бързо се превърна в най-критикувания спортист. Сърбинът има неблагоразумието да организира тенис турнир в разгара на пандемията от COVID-19, в резултат на което той, съпругата му, Григор Димитров и още няколко човека дадоха положителна проба за коронавирус.

И този скандал точно затихна, когато Ноле успя да си навлече поредна доза упреци. Причина за тях този път стана коментарът на сръбския тенисист след срещата му с Рафаел Надал на финала на French Open.

Джокович изтъкна факта, че двамата са се изправяли един срещу друг толкова пъти, колкото никои други тенисисти - в цели 56 мача. "Той определено е най-големият ми съперник. Нашата конкуренция е най-великата в историята на спорта", заяви Ноле.

Снимка 500264

Източник: GettyImages

А този негов коментар веднага бе определен като сексистки, защото, оказа се, има две дами в тениса, които ги бият по брой мачове една срещу друга.

Пенсионираната вече американска тенисистка Крис Евърт публикува думите на сърбина в профила си в Twitter и коментира, че тя и колежката й Мартина Навратилова са играли една срещу друга цели 80 пъти, предава Independent.

Новак Джокович, дисквалифицирането му от US Open и официалното му извинение

Тъмни времена за Новак Джокович

И най-добрите грешат

Евърт поясни, че Джокович може и да е прав с гръмкото си изказване, но само що се отнася за мъжете в тениса. И попита риторично кога ли те ще започнат да се замислят преди подобни речи дали пък не пренебрегват жените и техните постижения.