Роджър Федерер и Рафаел Надал са като звездите от Златните години на Холивуд през миналия век - след тях може да има нови, млади и много талантливи тенисисти, но те никога няма да имат класата и стила на Федерер и Рафа.

Трейлър на Federer: Twelve Final Days филмът за последните 12 дни от кариерата на Роджър Федерер

Ставаме свидетели на последните 12 дни от кариерата на Роджър Федерер

Трейлър на Federer: Twelve Final Days

Именно заради това няма нищо учудващо двете тенис легенди да се включат в обща кампания за бранд, който също е доказал стойността си през годините - Louis Vuitton. А испанецът и швейцарецът застават пред камерата на още една легенда - фотографката Ани Лейбовиц.

Снимките се провеждат на връх в Доломитите, Италия, а алпийският пейзаж и суровите атмосферни условия са метафора на трудния и осеян с препятствия път на професионалните тенисисти.

"Има пътувания, които се превръщат в легенди", гласи мотото на кампанията Core Values на Louis Vuitton. Федерер и Надал са с туристическите раници на марката, макар че самият продукт остава на заден план.

По-любопитен е разговорът между двамата конкуренти, превърнали се в приятели през годините. В осемминутното видео те си припомнят за първата си среща през 2003 г., някои от най-знаковите мачове помежду си, както и с какво искат да бъдат запомнени.

В последното Роджър Федерер и Рафаел Надал са на едно мнение - че въпреки всичките си спортни постижения, искат да бъдат запомнени най-вече като добри хора. Уважението помежду им е видно, а нашето към тях отдавна е спечелено.