Макар да е една от най-малките монархии в Европа, Монако може да се похвали с няколковековна история. Княжеството е създадено през XIII век, а почти от самото му основаване то се ръководи от фамилията Грималди.

Принцеса Шарлийн и дебютът на новата й прическа на Гран При на Монако

Нова изненада от принцеса Шарлийн

Кои звезди бяха около нея в Монако

Неин представител е и настоящият принц Алберт, а едно от последните събития в Монте Карло беше честването на историческите места, някога принадлежали на Грималди. Честването се организира за четвърти път, като всяка година се "почитат" различни територии.

През изминалия уикенд в Монако бяха поканени общини от Горен Рейн, Лот е Гарон, Партене, източните Пиренеи, както и представители на населени места от Морските Алпи. Всички те се включиха в празника на семейството на Алберт.

Както винаги, най-голямо внимание привлече принцеса Шарлийн, която още преди седмица успя да ни изненада с напълно нова визия - беше заменила обичайния рус цвят на косата си с тъмно кестеняво.

За тържествата на Грималди 45-годишната бивша олимипийска състезателка по плуване беше избрала раирана блуза и супер широк панталон на Polo Ralph Lauren. Акцентът в тоалета й беше широк колан от кожа на алигатор на стойност 3300 евро.

Именно той предизвика някои неласкави коментари по адрес на Шарлийн, както по повод прекалено скъпите дрехи, които носи, така и заради използването на кожа от уязвим животински вид за аксесоар.