Още от края на миналото лято се знаеше, че през 2023 г. в йорданския кралски двор предстоят цели две сватби - на престолонаследника принц Хюсеин и на сестра му принцеса Иман. Въпреки това, когато миналата седмица беше съобщено, че Иман се омъжва на 12 март, новината беше изненадваща.

Принцеса Иман, кралица Рания и моминското парти на дъщерята на крал Абдула

Засенчиха ли кралица Рания

Кралицата - на моминското парти на дъщеря си

Сватбата в Аман премина по същото време, по което в Холивуд се раздаваха Оскарите. Пренасяме се обаче в частната резиденция на крал Абдула и кралица Рания Бейт Ал Урдун, където се състоя церемонията, за да видим подробности от нея.

26-годишната Иман беше придружена до мястото за ритуала от по-големия си брат принц Хюсеин. Тя беше облечена в сватбена рокля Dior и носеше тиара на Chaumet Arabia. Младоженецът Джамал Термиотис пък беше в класически черен костюм от три части.

Последва кратка мюсюлманска церемония по бракосъчетанието, на която присъстваха цялото кралско семейство на Йордания - крал Абдула, кралица Рания, принц Хюсеин и годеницата му Раджуа, принцеса Салма, принц Хашем и бабата на Иман принцеса Муна.

Цялата сватба беше предавана на живо на Facebook страницата на йорданския кралски двор. Самата кралица Рания пък сподели малко по-късно снимки в своя Instagram. "Иман, моля се следващата глава в живота ти да ти донесе толкова радост, любов и смях, колкото ти ни донесе през годините", написа кралицата.

Сватбата на престолонаследника принц Хюсеин и годеницата му Раджуа ще бъде през юни, припомнят ни Royal Central.