В края на тази седмица предстои голямо събитие в йорданския кралски двор - в понеделник беше съобщено, че на 12 март ще се състои сватбата на принцеса Иман с годеника й Джамил Термиотис.

Кралица Рания, принцеса Иман и обявяването на датата на сватбата й

Вълнуваща седмица за кралица Рания

Предстои голямо събитие за принцеса Иман

И докато кралските фенове останаха изненадани и развълнувани, се състоя и моминското парти на 26-годишната дъщеря на крал Абдула и кралица Рания. Домакин на събирането беше самата кралица.

Традицията повелява ръцете и краката на бъдещата булка да бъдат изрисувани с къна, затова и ритуалът се нарича "къна парти". Повече вълнение обаче предизвика вида на Иман, облечена в дълга бяла рокля, дело на йорданската дизайнерка Рийма Дахбур.

Специалният детайл в нея беше коланът - същият, с който майка й се е венчала за баща й през 1993 г. Аксесоарът с бродерии и златисти елементи й беше поставен от самата Рания.

Кралицата също не изневери на перфектния си стил, облечена в красива рокля в бордо. Подобни бяха цветовете и на традиционната роба, която Раджуа ал Саиф - годеницата на престолонаследника принц Хюсеин, носеше, уточняват от Hello.

За момента няма подробности за сватбения ден - каква ще бъде програмата, къде ще се състои венчавката, каква ще е роклята на булката. Иман е второто дете на йорданските монарси. Крал Абдула и кралица Рания са родители и на 28-годишния Хюсеин, 22-годишната Салма и 18-годишния Хашем.