След 15 години брак принц Чарлз и принцеса Даяна се развеждат през 1996 г. Няколко месеца по-късно, на 31 август 1997 г., майката на принцовете Уилям и Хари намира смъртта си в автомобилна катастрофа. И докато това са добре известни ни факти, ето какво вероятно не знаем.

Официалната причина за развода на Чарлз и Даяна са изневерите му с Камила Паркър. За третия човек в брака им се разбра още преди финансирането на развода. Но какво друго е предприела Лейди Ди, освен да поиска да остане неомъжена?

След като разбира какви ги върши зад гърба й принцът, Даяна решава, че няма да влиза в ролята на жертва и тихо да ближе раните от унижението. Вместо това тя заема нападателна позиция. А първата среща очи в очи между нея и Камила след разкритията кара принц Чарлз да иска да се скрие вдън земя.

Снимка 391125

Източник: Instagram / Diana Princess Of Wales

Случката се разиграва на юбилея на сестрата на Камила. В последния момент Даяна изненадва всички с решението си да присъства на купона, където са и все още законният й съпруг и неговата любовница.

Въпреки че двете дами са имали що-годе добри отношения преди, разкритията за аферата неминуемо ги преместват към точката на замръзване. Така в онази вечер появата на Даяна кара Чарлз и Камила да се изпарят от партито. Но тя тръгва да ги търси, решена да си отмъсти за унижението.

Любовниците се оказват на долния етаж, говорейки със свой приятел. Лейди Ди е притеснена от Камила, но и решена да действа. Моли мъжете да ги оставят насаме и започва вероятно най-трудния разговор в живота си.

Даяна заявява на Камила, че не иска да стои на пътя, по който са тръгнали с Чарлз. Не иска обаче и да се държат с нея, сякаш е идиот, защото много добре знае какво се случва между тях двамата и цирковете са излишни.

Снимка 391025

Източник: GettyImages

Камила пък й отвръща, че е имала всичко, което иска, всички мъже по света са влюбени в нея; има и две страхотни деца. Затова и се чуди какво иска от нея, пише Express.

"Искам си съпруга", отвръща й Даяна. Но така и не си го получава обратно...

Меган Маркъл, принцеса Даяна и един прякор

Как наричат Меган Маркъл в кралския двор

И какво общо има принцеса Даяна

Тези разкрития идват от биографичната книга Diana: Her True Story, където са поместени откъси от десетки записи на Лейди Ди, в които споделя най-съкровените си моменти.