Комуникацията на принц Хари с баща му Чарлз и брат му Уилям при завръщането му във Великобритания не се оказа толкова продуктивна, колкото може би очаквахме. Но все пак, има нещо, което винаги ще обединява двамата синове на принцеса Даяна - нейната памет.

Принц Уилям, принц Хари, статуята на принцеса Даяна и постигнаха ли съгласие

Когато Уилям и Хари са на едно мнение

Време беше

Наскоро разбрахме, че принцовете са постигнали съгласие относно паметника на майка им, който ще бъде издигнат по повод 60-ата годишнина от рождението й. Очакваме с нетърпение да видим и дали ще застанат рамо до рамо на откриването му.

А междувременно стана ясно, че принц Хари и принц Уилям са на едно мнение и по друг въпрос. Булчинската рокля на лейди Ди, с която се врече във вярност на принц Чарлз на 29 юли 1981 г., ще бъде изложена в двореца Кенсингтън за пръв път от 25 години.

Тя ще бъде най-интересният експонат в нова изложба с името Royal Style in the Making, която ще може да бъде видяна в двореца след трети юни, когато той ще отвори отново врати за посетители след дълго затваряне заради пандемията.

Роклята бе изложена за последно пред погледите на всички желаещи да я видят през 1995 г. в Кенсингтън, а през 1997 г. - в родният дом на Спенсър. Тя остава като наследство на синовете й след смъртта й и именно тяхно е решението отново да бъде на показ.

Това е една от най-известните булчински рокли на всички времена и служи за вдъхновение на милиони булки. Създадена е тайно от дизайнерите Дейвид и Елизабет Емануел.

Най-забележителното в нея е дългият воал, който заема цялата пътека в параклиса "Сейнт Пол". За направата й е използвана и дантела, наследство от кралица Мери, а тюлът в слонова кост е инкрустиран с 10 хиляди перли, предава Evoke.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън и по какво херцогинята на Кеймбридж напомня на принцеса Даяна

Уроците, които Кейт научи от Даяна

Коя е тихата й сила

Освен булчинската рокля на принцеса Даяна, новата кралска изложба ще покаже и още един много ценен експонат - част от роклята на кралица Елизабет (позната като Кралицата-майка), която тя носи на коронацията си през 1937 г.