По-голямата дъщеря на принц Андрю и Сара Фъргюсън няма социални медии. Все още обществеността не е виждала лицето на дъщеричката й Сиена, която се роди още преди две години, а подробностите за личния й живот са малко.

Принцеса Беатрис, Едоардо Мапели Моци и вторият рожден ден на дъщеря им Сиена

Специален ден за принцеса Беатрис и съпруга й

Какво празнува семейството днес

Има теми обаче, които принцеса Беатрис е готова да обсъди, дори когато те засягат нейното лично здравословно състояние и това на съпруга й. Принцесата говори откровено с Кейт Гигс в подкаста Lessons in Dyslexic Thinking, а темата беше дислексията.

Както 35-годишната Беатрис, така й мъжът й Едоардо Мапели Моци страдат от дислексия. Затова тя обсъди надълго и широко как биха отглеждали дъщеря си, ако и тя се окаже със същата диагноза.

Снимка 617611

Източник: GettyImages

"Като двама дислексици ще трябва да намерим начин като родители да подкрепим децата си по-най-добрия начин, ако и те са с дислексия. Но мисля, че най-важното нещо, което ще направя, ако са сред щастливците с дислексия, е да използвам всичко, което знам (за това състояние - б.а)", коментира тя.

Принцеса Беатрис е посланик на организацията Made By Dyslexia, която осигурява всички ресурси за научаваме повече за дислексията. Тя допълва, че много хора, които се занимават с креативни дейности като съпруга й, страдат от това състояние.

"Много е интересно колко много предприемачи са с дислексия и как намират начин да прекрачат установените граници. Именно такива хора биха могли да свържат изкуствения интелект с човечеството."