В последно време неприятностите за британското кралско семейство идват една след друга. Първо крал Чарлз обяви, че има рак на простата, след това разбрахме, че Кейт Мидълтън също е диагностицирана с онкологично заболяване. А сега и един от малкото останали работещи представители на монархията също се оказа в болница.

Принцеса Ан, която назначи за своя придворна дама най-добрата приятелка на дъщеря си Зара Тиндал

Когато и в кралското семейство назначават с връзки

Ето кой работи за принцеса Ан

Този следобед Бъкингамският дворец публикува изявление, от което става ясно, че принцеса Ан е била приета в болница, след като е получила "лека травма на главата и мозъчно сътресение в имението си в Глостършър" през изминалия уикенд.

Не се уточнява какво е предизвикало травмата, но различни източници твърдят, че е вследствие на удар от глава или копито на кон. Не е ясно и дали е загубила съзнание от получената травма. Ясно е обаче, че е закарана в болница с линейка.

Снимка 671241

Източник: GettyImages

Медиците очакват "бързо и пълно възстановяване". Инцидентът обаче налага отлагането на планираното й пътуване до Канада, което трябваше да започне в края на седмицата. Като превантивна мярка тя ще остане за наблюдение в болничното заведение още няколко дни, пише BBC.

В изявлението се казва още, че крал Чарлз, който е неин брат, е бил уведомен за случилото се веднага и "изпраща най-сърдечната си обич и добри пожелания на принцесата за бързо възстановяване".

Ще наследи ли принцеса Шарлот титлата на принцеса Ан

Ще бъде ли ощетена принцеса Шарлот, след като баща й стане крал

Една любопитна титла в британския кралски двор

След неприятния инцидент кралското семейство остана без най-работливия си в последно време представител. Въпреки че е на 73 години, принцеса Ан пое голяма част от ангажиментите както на краля, така и на принцеса и принцесата на Уелс в последните месеци. А сега те ще се наложи да й върнат жеста и се надяваме отсъствието й да бъде за кратко.