Докато много от почитателите му очакват принц Уилям да заеме мястото на баща си и да стане крал, други си задават съвсем логичен въпрос. След като най-голямото дете на Уилям и Кейт принц Джордж е престолонаследник, означава ли, че принцеса Шарлот и принц Луис ще са "резервите", подобно на Хари?

Принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис - как ще прекарат лятото децата на Уилям и Кейт

Как ще прекарат лятото децата на Уилям и Кейт

Няма да им е скучно

Каква точно позиция ще заеме петгодишният Луис е рано да се каже, но пред принцеса Шарлот има една възможност - да получи престижната титла Princess Royal (буквално "кралска принцеса" от английски). С нея в момента се кичи принцеса Ан, сестрата на крал Чарлз.

Ан получава титлата през 1987 г., като тя и е дадена лично от майка й кралица Елизабет Втора. Princess Royal се дава на най-голямата дъщеря на монарха на Великобритания, но не автоматично.

Принцеса Ан

Източник: GettyImages

Принцеса Ан

Затова пък се носи до живот, което означава, че докато 72-годишната принцеса Ан е жива няма как титлата да бъде дадена на принцеса Шарлот. Ако Ан все още е "кралска принцеса", когато племенникът й Уилям се възкачи на престола, Шарлот ще остане ощетена, пишат Hello.

Снимка 626318

Източник: GettyImages

И припомнят, че самата Елизабет Втора е трябвало да стане Princess Royal, когато баща й крал Джордж Шести сяда на престола след абдикацията на по-големия си брат. Но понеже в момента е имало "кралска принцеса" - принцеса Мери, единственото дете на крал Джордж Пети, която умира чак през 1965 г., Елизабет така и не получава титлата.