Принц Хари и Меган Маркъл напуснаха кралския двор толкова изненадващо, че не дадоха време на останалите му членове да преценят как да реагират. И първоначалните изненада и неудовлетворение отстъпиха място на други емоции.

Принц Уилям изрази разочарованието си от решението, което взе брат му, защото изглежда като последната стъпка от раздялата им, която е все по-явна в последно време. Татко им Чарлз пък се разгневи, че въпреки всички усилия, които положи, не успя да задържи Хари и Меган в кралския двор.

Животът в Канада може на пръв поглед да изглежда привлекателно за младото семейство - заради свободата, която обещава. Но Уилям и Чарлз се притесняват, че Хари и Меган не са достатъчно добре защитени, когато не са под закрилата на короната.

Снимка 464266

Източник: GettyImages

Днес баща и син са обединени от тревогите по отцепилия се херцог на Съсекс. Те поддържат непрекъснат контакт с Хари и държат той да е наясно, че винаги е добре дошъл, ако реши да се върне обратно на Острова. Въпреки че няма изгледи това да се случи...

Принцовете Уилям и Чарлз са разтревожени от факта, че папараците вече непрекъснато са по петите на Хари и Меган. А единственото, което могат да направят, е да финансират по-затегната охрана в Канада, пише New Idea.

Меган Маркъл, Кейт Мидълтън и говорили ли са двете след напускането на херцога и херцогинята

Меган и Кейт вече са непознати

Свободата, която Меган искаше

Всички в кралския двор са наясно, че сега Хари и Меган са много уязвими. Затова се опитват да им покажат своята любов и загриженост, макар и от разстояние.

Именно Уилям и Чарлз са тези, които се чуват с херцога и херцогинята на Съсекс най-често и все пак тайно се надяват, че те може да променят решението си.