В началото на месеца принц Уилям и Кейт Мидълтън предприеха тридневна обиколка из Великобритания, с която успяха да ядосат поддръжниците на строгите мерки срещу COVID-19. Тяхното пътуване бе определено като маловажно, въпреки че се срещнаха с работещи на първа линия.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън и критиките по техен адрес заради обиколката с влак

Сгафиха ли Уилям и Кейт

А уж имат добри намерения

А през изминалите почивни дни, седмица преди Коледа, херцогът и херцогинята на Кеймбридж отново погазиха противоепидемичните правила, наложени на Острова. Едно от тях забранява събиранията на открито на повече от шестима души от две домакинства.

Уилям и Кейт обаче, заедно с трите си деца, посетиха местната атракция Luminate в близост до кралското имение в Сандрингам, където ще посрещнат коледните празници. Компания им правеха и принц Едуард и графинята на Есекс Софи, заедно с двете си деца.

Така общо компанията става от девет души, което е в разрез с правилата. Освен това, на кадрите не се вижда членовете на кралското семейство да носят маски и да спазват задължителната социална дистанция помежду си.

Снимки на групичка със синя кръв веднага обиколиха социалните мрежи и критиките не закъсняха. Те може би нямаше да са толкова остри, ако не ставаше дума конкретно за Уилям и Кейт, които след време ще бъдат начело на кралското семейство и от които се очаква да дават пример на гражданите, предава Insider.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън, коледната им картичка и какво разкрива тя

Коледната идилия на Уилям и Кейт

Дългоочакваната снимка е тук

А източник от Сандрингам даде публични пояснения за случилото се пред медиите. По думите му, на всички е ясно, че две семейства с малки деца няма как да стоят на два метра една от друго. Освен това, те са пристигнали и са си тръгнали отделно, а и са имали възможността да посетят увеселителния парк преди той да отвори за останалите посетители.