Принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис са в традиционната ваканция в средата на учебния срок. Това се оказа чудесен повод и родителите им да се възползват от почивка след натоварените си последни седмици.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън без ангажименти през цялата седмица

Защо изчезнаха Уилям и Кейт

Причината е семейна

Принцът и принцесата на Уелс останаха у дома и нямаха предвидени кралски ангажименти чак до началото на ноември. Оказа се обаче, че няма как напълно да се изолират от случващото се по света.

Принц Уилям прекъсна ваканцията си, за да проведе видео разговор с канадските пожарникари, които се борят с пожарите, които бушуват на различни места в страната, съобщават Hello. Подробности са онлайн срещата обаче няма.

Канада се бори с най-мащабните пожари в историята си - през 2023 г. те покриват 45.7 милиона акра земя, което е около два пъти и половина повече от предишните рекордни пожари в страната през 1995 г. Те застрашават животински и растителни видове, имуществото и сигурността на хората, и са причина за огромно количество парникови газове, пишат Axios.

Снимка 635837

Източник: GettyImages

Принц Уилям и Кейт Мидълтън са имали две посещения в Канада все още като херцози на Кембридж. Първото е малко след сватбата им през 2011 г., а второто през 2016 г., когато са придружени от принц Джордж и принцеса Шарлот.