Принц Уилям и Кейт Мидълтън определено са двойка, която можем да дадем за пример в много отношения. Но не бива да забравяме, че зад светския блясък те са просто съпрузи, които също често имат конфликт на мненията и се нуждаят от дискусия, за да постигнат консенсус. Ето и поредната причина, довела до напрежение помежду им.

Крал Чарлз, принц Уилям и Кейт Мидълтън осъдиха случващото се в Израел - а как реагираха принц Хари и Меган Маркъл

Урокът, който Уилям и Чарлз дадоха на Хари и Меган

Монархията отново е обединена

Принцът и принцесата на Уелс са родители на три деца, което само по себе си е голяма отговорност. А когато тези деца са и британски престолонаследници, трябва добре да премисляш всяко решение, свързано с тях, за да направиш най-добрия възможен избор. Особено когато става дума за образованието им.

В момента и трите деца на кралската двойка посещават Lambrook School и всяка вечер се прибират в дома си Adelaide Cottage, част от замъка Уиндзор. А желанието на принц Уилям е най-големият им син Джордж да продължи образованието си в популярния колеж Итън, където са учили и самият принц на Уелс, и брат му принц Хари. 

Снимка 585292

Източник: GettyImages

В учебното заведение приемат деца от 13-годишна възраст, а принц Джордж ще ги навърши през 2026 г. Записването обаче става цели три години по-рано и малкият престолонаследник ще трябва да държи първите си приемни изпити само след месец. Те обаче съвпадат с посещението на принц Уилям в Сингапур по повод Earthshot Prize. Именно по тази причина Кейт Мидълтън избра да не пътува със съпруга си, а да остане у дома, за да помогне на сина си с подготовката и стреса.

Според ОК, решението принц Джордж да посещава колежа Итън е довело до "сериозно напрежение" между принц Уилям и Кейт Мидълтън, а принцесата е била "твърдо против" него. Основният й довод е, че изпращането му в тази институция противоречи на нейни възгледи за модернизиране на монархията, според които е добре да посещава по-обикновен колеж.

Снимка 631743

Източник: GettyImages

Освен това, от майчина гледна точка, момчето й много ще й липсва, защото най-вероятно ще трябва да живее в общежитията на колежа. И въпреки че съпрузите водят спор по темата от години, принцът на Уелс е успял да наложи своята воля, оставяйки Кейт недоволна и гневна.

Що се отнася до мнението на самия принц Джордж, то също е наклонило везните в полза на Итън, защото той винаги е искал да бъде точно като баща си и да върви по неговите стъпки. А успокоението за Кейт е, че синът й ще може да си идва у дома за уикендите - точно както принц Уилям е посещавал покойната кралица.

Как принц Уилям и Кейт Мидълтън разпределят готвенето у дома

Кой готви в дома на Уилям и Кейт

Признание от самите принц и принцеса

Но Мидълтън е притеснена и по друга причина - че най-вероятно "кралският дълг" ще я накара да склони и другите й две деца да посещават колежа Итън или друго подобно престижно учебно заведение, защото традицията така повелява. А това ще доведе до разпокъсване на така задружното сега семейство - нещо, което определено не й се иска да се случва. Но тук отново последната дума ще е на бъдещия крал.