Последните седмици бяха натоварени за принца и принцесата на Уелс. Двамата имаха редица ангажименти покрай Световния ден на психическото здраве, а през уикенда пътуваха до Марсилия, където присъстваха на мачове от Световното първенство по ръгби.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън - поредна причина за напрежение помежду им

Напрежение между Уилям и Кейт - кой пред кого отстъпи

Разминаване в гледните точки

През цялата тази седмица, Уилям и Кейт обаче са свободни. Или по-точно - посветили са времето на децата си. Защото от 13 октомври започна есенната ваканция на принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис.

И тримата учат в училището Ламбрук в Беркшир, което се намира близо както до дома им в Уиндзор, така и до баба им и дядо им - Майкъл и Керъл Мидълтън. За две седмици обаче децата ще са свободни от обучение и ще се радват на компанията на роднините си.

Ваканцията им ще продължи чак до 27 октомври, но е твърде вероятно следващата седмица принц Уилям и Кейт Мидълтън да се върнат "на работа". Още през първия ваканционен уикенд двамата заминаха за Франция с най-големия си син.

Там принц Уилям и принц Джордж присъстваха на някои от мачовете на отбора на Уелс по ръгби, докато Кейт Мидълтън подкрепяше от трибуните отбора на Англия. Принцовете бяха облечени еднакво - в тъмносини костюми с червена вратовръзка, а 10-годишният Джордж дори похапна пица в ложата, както би направило всяко дете на негово място.