Август е времето, в което цялото кралско семейство е във ваканция. Ангажиментите им до есента са приключили и единствено някакви извънредни събития могат да накарат кралят, или пък принцът на Уелс да прекъснат почивката си.

Крал Чарлз и началото на лятната му ваканция в Шотландия

Трудното лято на крал Чарлз

Какви са плановете му за август

Точно такова извади принц Уилям и Кейт Мидълтън от блажената ваканция, на която се наслаждават с децата си. Английският национален отбор се класира за 16-ина финалната фаза на Световното първенство по футбол за жени.

"Лъвиците", както е прякорът на отбора, разгроми с 6:1 Китай вчера, 1 август, като така преминава в следващия етап на първенството. А принцът и принцесата на Уелс побързаха да ги поздравят.

На официалния си профил в Twitter Уилям и Кейт препубликуваха пост на "Лъвиците" и написаха, че ги поздравяват и им стискат палци за следващия етап. На 7 август англичанките ще се изправят срещу националния отбор на Нигерия.

Снимка 628476

Източник: GettyImages

Принц Уилям е президент на Футболната асоциация от 2006 г. и прави всичко, за да популяризира женския футбол. Малко преди началото на Световното първенство за жени в Австралия и Нова Зеландия той посети базата на "Лъвиците" в Стафордшир, за да им пожелае успех.