Както видяхме покрай Платинения юбилей, кралското семейство е неуморно. Особено двама негови членове - принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън. След като тя се включи в инициатива, свързана с бебета, той реши да не остава по-назад.

Кейт Мидълтън и посещението на херцогинята в London Baby Bank

Няма спирка за Кейт Мидълтън

Херцогинята е затрупана от задължения

Херцогът на Кембридж беше забелязан да продава вестници на улицата в Лондон.

39-годишният Уилям беше облечен в типичната червена униформа на продавачите на вестник Big Issue - издание, което се разпространява от бездомни, безработни или хора, изпаднали във финансово затруднение.

Всеки от продавачите получава по пет безплатни бройки от изданието, които може да продаде по 3 британски паунда. Ако взимат допълнителни бройки, продавачите трябва да ги заплатят на половин цена.

"Успях да продам всичките си списания. Е, той ги продаде, не аз. Принц Уилям ми помогна да изкарам повече пари", коментира пред Daily Mail 60-годишният Дейв Мартин, който изкарва прехраната си по този начин.

Той допълва, че принцът е бил много приказлив и любезен, "като съвсем обикновен човек". Покрай "работата" си на улицата, на Уилям му се наложи да поговори и да се снима с доста хора. И той не отказа на никого, досущ като майка си - покойната принцеса Даяна.