Тази седмица предстои най-пищната и дългоочаквана кралска сватба тази година - престолонаследникът на Йордания принц Хюсеин ще се жени за годеницата си Раджуа ал Саид с благословията на родителите си крал Абдула и кралица Рания.

Обича ли кралица Рания снаха си Раджула ал Саид

Обича ли кралица Рания снаха си

Свекърва за чудо и приказ

Сватбата ще бъде на 1 юни в двореца Захран в Аман, Йордания. Събитието е едва два месеца по-късно от сватбата на сестрата на Хюсеин принцеса Иман, която пък се състоя в частната резиденция на кралското семейство Бейт Ал Урдун.

Вече са потвърдени и голяма част от кралските гости на сватбата. Крал Вилем-Александър и кралица Максима заедно с дъщеря им Катарина-Амалия от Нидерландия, крал Филип и принцеса Елизабет от Белгия, принц Фредерик и принцеса Мери от Дания, принцеса Виктория и принц Даниел от Швеция, принц Хаакон от Норвегия.

Принцеса Катарина-Амалия

Източник: GettyImages

Принцеса Катарина-Амалия

Освен тях се очаква кралицата на Малайзия Азиза също да присъства със съпруга си. Потвърдено е, че първата дама на САЩ Джил Байдън също ще присъства на сватбата на йорданския престолонаследник, като ще я съчетае с официални посещения в Близкия изток и северна Африка.

Бъдещите младоженци

Източник: GettyImages

Бъдещите младоженци

Разбира се, един от големите въпроси, които за момента нямат отговор, е каква рокля ще носи булката. Според информация на Hola Раджуа е била забелязана заедно с майка си и бъдещата си свекърва кралица Рания в Милано през декември 2022 г. Така че нищо чудно булчинската рокля да е на италиански дизайнер.