До сватбата на йорданския престолонаследник принц Хюсеин и неговата избраница Раджула ал Саид остават броени дни. И преди двамата да се врекат във вечна вярност, по традиция се организира тържество, на което се извършва ритуалът къна за бъдещата булка. Това е един вид моминско парти в мюсюлманския свят, на което присъстват само жени.

Как са се запознали принц Хюсеин и бъдещата му съпруга Раджуа ал Саид

Синът на кралица Рания откровено за годеницата си

Сватбата им е на 1 юни

Едно от главните действащи лица на него бе самата кралица Рания. Тя сподели снимки в профила си в Instagram и не скри радостта си и огромното вълнение, че съвсем скоро ще ожени един от синовете си. 

На кадрите виждаме кралицата, която е домакин, в компанията на бъдещата си снаха Раджула и още десетки жени, които са били част от тържеството. Рания не пропусна да произнесе и реч, в която изрази своята любов и признателност към Раджула, която нарече "най-сладката и най-красива бъдеща булка". За кралицата тя е също толкова ценна, колкото двете й дъщери Иман и Салма.

Рания сподели още, че е била истински щастлива, когато нейният син Хюсеин й е казал, че ще се жени именно за Раджула. "Тя е перфектният отговор на всички наши молитви за него", откровена е кралицата, която пожела на бъдещото семейство винаги да са източник на щастие и подкрепа един за друг.

Бъдещата свекърва показа близки отношения и към майката на Раджула Азза ал Судаири, която нарече "скъпоценен камък" и че дъщерята е отражение на своята майка, предава Hello.

Кои са кралските особи, поканени на сватбата на принц Хюсеин от Йордания

Още подробности за сватбата на принца на Йордания

Принц Хюсеин и годеницата му се женят на 1 юни

Рания увери Азза, че тя и съпругът й крал Абдула ще се грижат по възможно най-добрия начин за своята снаха. "Това е нейната страна и тя е сред нейното семейство и нейните близки хора", каза още кралицата.